Agentia Spatiala Romana (ROSA) anunta ca este in cautare de astronauti. Anuntul de recrutare este o premiera.
Pentru prima data in decurs de 11 ani, Agentia Spatiala Europeana (ESA) este in cautare de noi astronauti. Agentia Spatiala Romana (ROSA) invita cetatenii romani care raspund criteriilor de selectie sa candideze. Procesul de recrutare este deschis candidatilor din Romania, ca urmare a faptului ca tara noastra este Stat Membru ESA.
Perioada de depunere a candidaturilor este intre 31 martie si 28 mai 2021.
„Sa fii astronaut este un vis devenit realitate. Imbina mai multe pasiuni de ale mele: stiinta, tehnologia, masinariile complexe, un mediu operational solicitant, lucrul in echipe internationale, pregatirea fizica si comunicarea cu publicul larg. Si, desigur, uneori mergi cu racheta la serviciu!”, a declarat Samantha Cristoforetti, unul dintre astronautii ESA, despre numeroasele posibilitati de viitor.
Astronautii desfasoara experimente stiintifice, sprijina dezvoltarea de noi tehnologii, testeaza limitele corpului uman si exploreaza Universul in conditii extreme. Candidatii care doresc sa aplice trebuie sa indeplineasca o serie de conditii:
- sa aiba o pregatire profesionala exceptionala si un istoric de rezultate remarcabile pe durata studiilor.
- sunt eligibili candidatii care au studii cel putin la nivel de master si cel putin trei ani de experienta profesionala.
- printre domeniile cele mai frecvent intalnite la astronautii de cariera se numara: inginerie aerospatiala, aviatie, diverse ramuri de inginerie, matematica-fizica, stiintele naturii, medicina, cibernetica, fara ca lista sa fie exhaustiva.
„Romania este implicata in programele europene de explorare spatiala, dezvoltand totodata colaborari si cu parteneri internationali, cum este colaborarea pentru misiunile initiate de NASA de explorare a Lunii cu echipaj uman. Romania este lider regional in domeniul spatiului si este necesar sa ne pastram si dezvoltam aceasta pozitie deoarece viitorul este in spatiu, un domeniu in care investitiile aduc dezvoltare tehnologica, stiintifica, economica si de talente de cel mai inalt nivel, progres care genereaza ulterior beneficii pentru intreaga societate”, a continuat Presedintele ROSA.
In 2021, Romania sarbatoreste 40 de ani de la zborul primului si singurului cosmonaut roman, Dumitru-Dorin Prunariu.
„Experienta activitatilor spatiale pe care Romania le desfasura acum 40 de ani, elementul de varf fiind zborul primului roman in cosmos, a fost fundatia pe care Romania a construit in acesti ani colaborari internationale, consolidandu-si rolul de natiune spatiala. Sper ca in urma acestei campanii sa pot preda stafeta urmatorului astronaut roman, care sa reprezinte Romania in viitoarele misiuni de explorare spatiala” a declarat Dl Prunariu.
La nivel national, Agentia Spatiala Romana (ROSA) va conduce o campanie de informare cu scopul de a atrage cei mai buni candidati romani.
Persoanele interesate pot aplica dand
click AICI!
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<