Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) considera intrarea in vigoare a noilor Coduri penal si de procedura penala, "un experiment dureros ce poate avea, pe termen lung, consecinte negative ireversibile".
Magistratii informeaza, intr-un comunicat remis joi Agerpres, ca sistemul juridic nu este gata, din punct de vedere logistic si din perspectiva resurselor umane disponibile, sa implementeze viitoarele prevederi in materie penala.
Codul de procedura penala actualizat 2014 poate fi consultat AICI
"Decredibilizata permanent prin fapta celor care au urmarit sa-i slabeasca forta, responsabilizata si culpabilizata pentru cauze ce nu-i pot fi imputate, justitia este obligata, in baza unor angajamente asumate peste realitatile pe care ea le cunoaste, peste limitele unor dotari materiale care, de multe ori, la nivelul unor instante sau parchete, pot rivaliza unor conditii de Ev Mediu timpuriu, sa reziste si sa invinga intr-o provocare fara precedent in aceasta reforma judiciara", subliniaza magistratii AMR.
Asociatia Magistratilor din Romania considera ca justitia trebuie sa ia in considerare vocile autorizate din sistem si nu exclude "necesitatea unei modernizari a intregului proces penal romanesc".
Conform AMR, este nevoie de consultarea reala a sistemului judiciar, realizata la nivel national, nefiind de ajuns motivarea obligativitatii intrarii in vigoare a celor doua coduri, informeaza Agerpres.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<