Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) considera intrarea in vigoare a noilor Coduri penal si de procedura penala, "un experiment dureros ce poate avea, pe termen lung, consecinte negative ireversibile".
Magistratii informeaza, intr-un comunicat remis joi Agerpres, ca sistemul juridic nu este gata, din punct de vedere logistic si din perspectiva resurselor umane disponibile, sa implementeze viitoarele prevederi in materie penala.
Codul de procedura penala actualizat 2014 poate fi consultat AICI
"Decredibilizata permanent prin fapta celor care au urmarit sa-i slabeasca forta, responsabilizata si culpabilizata pentru cauze ce nu-i pot fi imputate, justitia este obligata, in baza unor angajamente asumate peste realitatile pe care ea le cunoaste, peste limitele unor dotari materiale care, de multe ori, la nivelul unor instante sau parchete, pot rivaliza unor conditii de Ev Mediu timpuriu, sa reziste si sa invinga intr-o provocare fara precedent in aceasta reforma judiciara", subliniaza magistratii AMR.
Asociatia Magistratilor din Romania considera ca justitia trebuie sa ia in considerare vocile autorizate din sistem si nu exclude "necesitatea unei modernizari a intregului proces penal romanesc".
Conform AMR, este nevoie de consultarea reala a sistemului judiciar, realizata la nivel national, nefiind de ajuns motivarea obligativitatii intrarii in vigoare a celor doua coduri, informeaza Agerpres.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<