Asociatia Magistratilor din Romania intelege sa protesteze in modul cel mai ferm fata de modul abuziv, inadmisibil pentru o institutie democratica, in care Comisia pentru probleme de munca si asigurari sociale a Senatului Romaniei a inteles sa procedeze marti, 2 martie 2010, cu prilejul dezbaterii proiectului de lege privind sistemul unic de pensii.
Proiectul acestui act normativ, astfel cum a fost facut cunoscut opiniei publice, constituie un adevarat atentat la statutul magistratilor, o incalcare a unor principii elementare de drept, de o maniera unica in Uniunea Europeana.
Desi mimeaza transparenta, consultarea cu societatea civila si cu cei carora legea urmeaza sa li se aplice, se pare ca guvernantii nu urmaresc decat ca actul normativ sa fie adoptat cat mai repede si in forma dorita de ei, fara a asculta nici un fel de argument ori opinie diferita. In acest context se inscrie si refuzul initiatorului legii, Ministrul muncii, de a participa la o astfel de dezbatere.
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Teste REZOLVATE pentru examenul de titularizare Limba si Literatura engleza
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Portal Codul Muncii
Altfel nu se poate explica atitudinea ostila, arbitrara si discretionara a comisiei mentionate, care a respins chiar si ideea de a supune la vot participarea la lucrari a presedintelui Asociatiei Magistratilor din Romania, d-na prof.univ.dr. Mona Maria Pivniceru, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Lipsa de disponibilitate pentru dialog, refuzul obstinat de asculta civilizat si un alt punct de vedere, argumentat si fundamentat, constituie manifestari incompatibile cu statul de drept, cu o societate democratica europeana si sunt de rau augur pentru pacea sociala si dezvoltarea tarii.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri