Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost dat publicitatii anuntul cu privire la organizarea examenului de primire in profesia de avocat pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2014.
In cadrul anuntului se precizeaza ca data desfasurarii examenului este 15 septembrie 2014, pentru toti candidatii.
Examenul consta in verficarea cunostintelor juridice cu caracter preponderent teoretic, pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar si cu caracter preponderent practic – aplicativ pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv.
Iata ce contine proba tip grila:
- 100 de intrebari cu caracter preponderent teoretic, cate 20 de intrebari din fiecare materie de examen, pentru candidatii pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar;
- 100 de intrebari cu caracter preponderent practic – aplicativ cate 20 de intrebari din fiecare materie de examen, pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv.
Iata si materiile de examen:
- organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal.
Examenul se va sustine in mod unitar, in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – I.N.P.P.A. (in continuare I.N.P.P.A.) si se va desfasura prin I.N.P.P.A. Central – Bucuresti si prin centrele teritoriale ale acestuia, in conformitate cu Regulamentul de examen, aprobat prin Decizia nr. 128/08.07.2014 a Comisiei Permanente a U.N.B.R. si adaptat in conformitate cu prevederile Hotararii nr. 962/24.05.2014 a Consiliului U.N.B.R.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Se doreste sa se angajeze cineva in domeniul licitatiilor. Exista un cod COR in domeniul acesta care nu prevede studii universitare finalizate, adica diploma de licenta?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: 3 angajati au savarsit o abatre disciplinara, prin omisiunea unor actiuni mentionate in fisa postului au produs niste pabube materiale. Se poate crea o cercetare disciplinara comuna pentru toti 3? Referatul de sesizare poate fi comun sau trebuie individual? Mentionez ca faptele au legatura unele cu altele.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<