Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala a României cu privire la OUG 63/2010, pentru modificarea si completarea Legea finantelor publice locale si stabilirea unor masuri financiare, motivând ca ordonanta încalca mai multe prevederi constitutionale.
Avocatul Poporului a decis sa ridice în fata Curtii Constitutionale a Romniei (CCR) o exceptie de neconstitutionalitate privind OUG 63?2010, deoarece ordonanta “contine norme contrare unor prevederi din Constitutie”, se arata într-un comunicat de presa.
Potrivit sursei citate, argumentele de neconstitutionalitate invocate de Avocatul Poporului au vizat, în esenta, faptul ca dispozitiile OUG 63 intra în contradictie cu articolul 115 alineatele 4 si 6 din Constitutia României, privind adoptarea ordonantelor de urgenta si limitele delegarii legislative, dar si cu articolele 120, 121 si 122 din Legea fundamentala, privind principiile de baza ale administratiei publice, autoritatile locale si consiliile judetene.
La începutul lunii iunie, PNL a cerut Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la OUG 63/2010, care modifica Legea finantelor publice locale.
Liberalii motiveaza în sesizarea facuta Avocatului Poporului ca domeniul vizat poate fi reglementat doar prin lege organica, si nu prin Ordonante, autoritatile locale fiind institutii fundamentale ale statului.
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
PNL explica faptul ca, potrivit Constitutiei, Ordonantele de Urgenta nu pot afecta, printre altele, regimul institutiilor fundamentale ale statului, argumentând ca administratiile locale, care sunt vizate de OUG 63/2010, fac parte din rândul acestor institutii fundamentale.
Sursa: RTV
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri