Legea locuintei nr. 114/1996 - actualizata - CAPITOLUL VII^1 - Locuinta de sprijin
CAPITOLUL VII1 - Locuinta de sprijin
Art. 56^1 - Locuintele de sprijin apartin domeniului public al unitatilor administrativ-teritoriale si nu pot fi instrainate de catre acestea.
Art. 56^2 - Locuintele de sprijin se repartizeaza de catre autoritatile administratiei publice locale, care le-au cumparat prin licitatie publica, pe baza criteriilor stabilite anual prin hotarare a consiliului local, in conditiile prevederilor prezentului capitol. De aceste locuinte pot beneficia persoanele si familiile care urmeaza a fi evacuate sau au fost evacuate prin proceduri de executare silita din locuinte, in urma neachitarii obligatiilor derivate din contractele de credit ipotecar.
Art. 56^3 - (1) Contractul de inchiriere se incheie de catre primar sau de catre o persoana imputernicita de acesta cu beneficiarii stabiliti de consiliul local, pe o perioada de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii pe baza declaratiei de venituri si a actelor doveditoare necesare conform prevederilor legale.
(2) Nivelul chiriei nu va depasi 10% din venitul net lunar, calculat pe ultimele 12 luni, pe familie. Diferenta pana la valoarea nominala a chiriei va fi subventionata de la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale unde este situata locuinta de sprijin.
Art. 56^4 - Contractul de inchiriere se poate rezilia: a) la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile; b) la cererea proprietarului, in cazul in care: - chiriasul nu a respectat clauzele contractului de inchiriere; - chiriasul nu a achitat valoarea nominala a chiriei in termen de 90 de zile de la comunicare; - chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce ii revin din cheltuielile comune pe o perioada de 90 de zile, daca au fost stabilite prin contractul de inchiriere in sarcina chiriasului; - chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei.
Art. 56^5 - Contractul de inchiriere se poate rezilia:
a) la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile;
b) la cererea proprietarului, in cazul in care: - chiriasul nu a respectat clauzele contractului de inchiriere; - chiriasul nu a achitat valoarea nominala a chiriei in termen de 90 de zile de la comunicare; - chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce ii revin din cheltuielile comune pe o perioada de 90 de zile, daca au fost stabilite prin contractul de inchiriere in sarcina chiriasului; - chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei.
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Art. 56^6 - Beneficiarii locuintelor de sprijin nu au dreptul sa subinchirieze, sa transmita dreptul de locuire sau sa schimbe destinatia spatiului inchiriat, sub sanctiunea rezilierii contractului de inchiriere si a suportarii eventualelor daune aduse locuintei si cladirii, dupa caz.
Art. 56^7 - (1) In cazul in care locuinta de sprijin nu este solicitata de catre fostul proprietar al locuintei, aceasta va fi repartizata altor persoane a caror locuinta a fost executata silit in urma neplatii unui contract de credit ipotecar.
(2) Situatia este valabila si in cazul expirarii termenului prevazut la art. 564, daca chiriasul nu doreste sa prelungeasca contractul de inchiriere.
Art. 56^8 - In cazul in care numarul cererilor pentru inchirierea locuintelor de sprijin la nivelul unei autoritati ale administratiei publice locale este, timp de cel putin un an, constant mai redus decat numarul locuintelor de sprijin aflate in proprietatea autoritatii administratiei publice locale, aceasta poate aproba inchirierea locuintelor de sprijin si altor categorii de solicitanti, cu respectarea prevederilor prezentei legi.
Art. 56^9 - Prin derogare de la prevederile art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar, aprobata cu modificari prin Legea nr. 275/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatile administratiei publice locale pot decide achizitionarea, prin licitatie publica, a locuintelor reglementate de prezentul capitol.
REVINO LA CUPRINS DAND CLICK AICI!
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE