Legea locuintei nr. 114/1996 - actualizata - CAPITOLUL VI - Locuinta de serviciu si locuinta de interventie
CAPITOLUL VI - Locuinta de serviciu si locuinta de interventie
Art. 51 - Fondul de locuinte de serviciu se compune din:
a) locuinte existente, care, potrivit prevederilor legale, raman cu destinatia de locuinte de serviciu la data intrarii in vigoare a prezentei legi;
b) locuinte noi.
Conditiile si durata de inchiriere vor fi stipulate in contractul de inchiriere incheiat intre partile contractante, accesoriu la contractul de munca.
Art. 52 - Locuintele noi se finanteaza, in conditiile legii, din:
a) bugetul de stat si bugetele locale, in limitele prevederilor bugetare aprobate anual cu aceasta destinatie;
b) bugetele agentilor economici, pentru salariatii acestora.
Art. 53 - Locuintele de serviciu finantate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale se realizeaza cu respectarea suprafetei utile si a dotarilor, in limita suprafetei construite pe apartament, potrivit anexei nr. 1. Locuintele de serviciu se vor amplasa dupa cum urmeaza:
a) pe terenurile aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, pentru locuintele finantate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, cu asigurarea viabilizarii terenurilor, potrivit prevederilor art. 12;
b) pe terenurile apartinand agentilor economici, pentru locuintele si lucrarile de viabilizare a terenurilor, finantate din bugetele acestora.
In situatii deosebite, determinate de natura amplasamentului si de caracterul zonei, cu aprobarea ordonatorilor de credite, locuintele prevazute la alin. 1 se pot construi cu suprafete majorate cu pana la 20% fata de cele prevazute in anexa nr. 1, iar peste aceasta limita, cu aprobarea Guvernului.
Locuintele de serviciu realizate in conditiile prezentei legi, finantate din bugetul de stat si din bugetele locale, pot fi vandute in conditiile legii, cu aprobarea Guvernului, in situatia in care activitatea care a generat realizarea locuintelor respective s-a restrans sau a incetat.
Art. 54 - Locuinta de interventie urmeaza regimul locuintei de serviciu.
Locuintele de interventie se realizeaza o data cu obiectivul de investitie si se amplaseaza in incinta acestuia sau in imediata apropiere. Locuintele de interventie nu pot fi vandute chiriasilor.
REVINO LA CUPRINS DAND CLICK AICI!
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Referitor depunere dosar de pensie limita de varsta salariat, trebuie sa incetam activitatea chiar daca nu indeplineste la societatea noastra stagiul minim de cotizare de 15 ani? Asa solicita Casa de Pensii Valcea, desi noi nu avem temei de incetare de drept pentru ca nu indeplineste cumulativ cele doua conditii: varsta si stagiul minim.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un executor judecatoresc ne-a trimis un titlu pentru infiintarea unei popriri pentru un salariat. Doar ca cererea pentru executarea silita se intemeiaza pe o decizie judecatoreasca pronuntata acum 7 ani, la data de 15.04.2014. Intrebarea este: aceste documente au termene de prescriptie? Adica, daca decizia este din 2014, noi putem sa trecem la infiintarea popririi?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O societate a avut un salariat cu 6 popriri emise de 6 executori judecatoresti. Dupa aproximativ 2 luni de la incetarea contractului individual de munca, aceasta s-a reintors la firma, avand un nou contract de munca. Avand in vedere ca acum e incadrat cu alt contract de munca, societatea e obligata sa popreasca salariul si sa vireze in continuare catre executori sumele respective?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<