Autoritatile romane au reusit sa gaseasca masuri alternative care sa compenseze veniturile care nu vor mai intra la buget in urma deciziei Curtii Constitutionale, a spus purtatorul de cuvant al Fondului Monetar International (FMI), Caroline Atkinson, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate joi la Washington.
'Autoritatile romane au identificat masuri alternative fata de prevederile initiale ale Scrisorii de Intentie, iar noi (FMI - n.red.) luam in considerare pachetul integral de masuri care pot duce la indeplinirea obiectivelor fiscale pe care si le-au stabilit autoritatile romane. FMI nu stabileste daca atingerea tintelor provine de la una sau de la alta dintre masurile convenite', a comentat Caroline Atkinson.
Programul de asistenta financiara a Romaniei, in valoare totala de 20 de miliarde de euro, este sustinut de FMI (12,9 miliarde de euro), Comisia Europeana (5 miliarde de euro), Banca Mondiala (un miliard de euro) si alti finantatori internationali.
Pana in prezent, Romania a primit aproape 9,3 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE si 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala.
Boardul FMI se intruneste vineri pentru analiza raportul asupra evaluarii indeplinirii de catre Romania a obligatiilor asumate prin Acordul Stand-By, de care depinde decizia de acordare a celei de-a cincea transe din imprumut, in valoare de 850-900 de milioane de euro.
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Sursa AGERPRES 01/07/2010
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri