Cat poate dura un proces?
Ma gandeam zilele trecute la faptul ca, in Romania, atunci cand cineva are un conflict de interese, adresarea catre instantele de judecata pentru solutionarea acestuia nu este intotdeauna cea mai buna solutie. Chiar daca o persoana are dreptate, sa dovedeasca acest lucru ii va fi, cu certitudine, foarte anevoios si va trebui sa se inarmeze cu multa rabdare. Inceperea unui proces reprezinta mai mult o sursa generatoare de stres, decat un mijloc eficient de rezolvare a problemelor.
Litigiul se poate intinde pe ani buni, in tot acest timp partea asteptand solutia corecta.
Oricat ne-ar mira acest lucru, din diferite cauze, dosarele raman nesolutionate. Sa incercam sa raspundem la urmatoarea intrebare: „Cat a durat cel mai lung proces din Romania?” Cu siguranta raspunsurile vor fi multe si variate, si nu cred ca s-ar gandi cineva ca cel mai lung proces, care si in prezent este in curs de solutionare, dateaza din anul 1983. Litigiul se refera la neachitarea unor materiale de constructii. Aparent nu ar fi trebuit sa existe probleme in rezolvarea sa dar diferitele interese existente in acest dosar au dus la tergiversarea continua a lui.
In concluzie, aceasta cale deschisa catre justitie ar trebui sa fie intr-adevar una care sa rezolve problemele cu celeritate iar interesele politice sau de alta natura sa nu mai primeze in fata aflarii adevarului.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Agenda Cadrului Didactic 2024-2025
Asteptam si opiniile dumneavoastra in legatura cu subiectul editorialului de mai sus, pe adresa infojuridic@rs.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri