Cerere de indreptare, lamurire si
completare a incheierilor
INSTANTA1) ......................
DOSAR NR. ....../ ................
Domnule Presedinte,
Subsemnatul ..............................., domiciliat in2) .................., str. ....................... nr. .............., bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................., reprezentat prin avocat ..............................., cu sediul profesional in .................., str. .................... nr. ......, bloc .........., scara ........., etaj ........., apart. ................., sector
/judet ................., reclamant in dosarul nr. ......../..........., aflat pe rolul acestei instante,
in cauza ce are ca obiect ...................................................., in contradictoriu3) cu paratul ............................, domiciliat in .................., str. ............................ nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ..................., in conformitate cu dispozitiile art. 281 Cod procedura civila, formulez prezenta
CERERE DE INDREPTARE A ERORILOR MATERIALE
strecurate in incheierea de sedinta din data de .................., pronuntata in acest dosar prin care instanta a dispus ........................................................................., in sensul ...................................... .
MOTIVELE PREZENTEI CERERI:
IN FAPT4):
Subsemnatul am ..........................................................................................................................
DOMNULUI PRESEDINTE AL5) ..............
1. Se indica instanta care a pronuntat incheierea contestata, fie ca este vorba de instanta de fond, de apel sau de cea din caile extraordinare de atac.
2. Daca reclamantul locuieste in strainatate acesta va indica un domiciliu ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul.
3. Partile vor fi citate doar daca instanta socoteste ca este necesar sa dea anumite lamuriri, in caz contrar urmand sa se pronunte prin incheiere in camera de consiliu, fara citarea partilor.
4. Se indica toate motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza si care determina pe reclamant sa formuleze o astfel de cerere: erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si alte erori materiale pot fi indreptate (de ex.: desi partile acestui dosar am solicitat si instanta ne-a incuviintat exper- tizarea doar a imobilului corp A, intrucat asupra imobilul corp B, noi partile am incheiat in precedent o tranzactie, instanta din eroare a consemnat in incheiere ca noi, partile, am solicitat expertizarea imobilului corp B in loc de imobil corp A).
5. Se indica instanta competenta material si teritorial sa judece cererea (vezi supra).
La data de ............................... instanta, prin incheierea de sedinta, a consemnat in mod gresit ca ............................................................, ceea ce reprezinta evident o eroare materiala, astfel incat va solicit admiterea cererii asa cum a fost formulata, urmand a dispune rectificarea incheierii aratate in sensul celor de mai sus.
IN DREPT:
Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 si art. 281 Cod procedura civila.
ANEXEZ1):
1. ............................................. .
2. Imputernicirea avocationala si contactul de asistenta juridica nr. ............. .
SEMNATURA
1. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere copii pentru instanta (cererea adresandu-se instantei si neimplicandu-l pe celalalt participant la proces, caruia cererea si inscrisurile nu i se comunica); copiile vor fi certificate de reclamant ca fiind identice cu originalul.
|