Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cererea de renuntare la judecata: Delimitari legale si aspecte esentiale
In temeiul principiului disponibilitatii, si in baza art. 9 alin. (3) coroborat cu art. 400 Cod de procedura civila, reclamantul are dreptul sa renunte oricand la judecata, in tot sau in parte.
Cand renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, reclamantul poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata. Atunci cand reclamantul renunta la judecata la primul termen la care acestea sunt legal citate sau ulterior acestui moment, renuntarea nu se poate face decat cu acordul expres sau tacit al celeilalte parti.
Renuntarea la judecata se poate face fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa.
Renuntarea la judecata se constata prin hotarare supusa recursului, care va fi judecat de instanta ierarhic superioara celei care a luat act de renuntare. Cand renuntarea are loc in fata unei sectii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, recursul se judeca de Completul de 9 judecatori.
Renuntarea la judecata a unuia dintre reclamanti nu este opozabila celorlalti reclamanti.
Renuntarea produce efecte numai fata de partile in privinta carora a fost facuta si nu afecteaza cererile incidentale care au caracter de sine statator.
Intrebare: Avem un coleg la care ia nascut sotia in luna Noiembrie. Cat timp are acest coleg la dispozitie pentru a beneficia de concediul paternal si de concediul de puericultura deoarece a facut acest curs. vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Va rugam sa ne ajutati urgent cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Avem un angajat incadrat in grad de handicap mediu. Are recomandare de reducere a programului de lucru la 6 ore. Va rugam sa ne comunicati daca se poate reduce programul de lucru, cu mentinerea salariului. vezi AICI raspunsul specialistilor <<