O recenta hotarare a Judecatoriei Buzau ne arata cum functioneaza in instanta lichidarea regimului matrimonial, cand intervine renuntarea la judecata.
Pe rol fiind cererea formulata de reclamantul G_____ G______ M______, cu domiciliul in _________________________, in contradictoriu cu parata B_____ B________-J_____, cu domiciliul in comuna Stalpu, ______________________, la parintii Radan S_____ si Radan M______, in etapa verificarii si regularizarii cererii.
Cauza se solutioneaza in camera de consiliu, fara citarea partilor.
La data de 03.12.2020 s-a depus la dosar cererea de renuntare la judecata din partea reclamantului.
Instanta retine cererea spre solutionare.
I N S T A N T A,
Deliberand asupra cauzei civile de fata, constata urmatoarele:
Prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei B____ sub nr. ______________ la data de 09.10.2020, reclamantul G_____ G______ M______, in contradictoriu cu parata B_____ B________-J_____, a solicitat instantei sa constate bunurile dobandite in timpul casatoriei, cotele partilor, precum si partajarea acestor bunuri.
In drept, reclamantul a invocat art. 1.143 C. civ.
Cererea a fost timbrata cu taxa judiciara de timbru in cuantum de 345 lei.
La data de 03.12.2020, reclamantul a depus la dosar cerere de renuntare la judecata.
Analizand cererea de renuntare la judecata formulata de catre reclamant, instanta retine urmatoarele:
Potrivit art. 406 alin. (1) C. proc. civ., reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, in tot sau in parte, fie verbal in sedinta de judecata, fie prin cerere scrisa.
Instanta retine ca, in cauza, reclamantul a depus la dosar cerere de renuntare la judecata in etapa necontencioasa a verificarii si regularizarii cererii, anterior comunicarii cererii de chemare in judecata paratei.
In aceasta situatie, astfel cum rezulta din dispozitiile art. 406 alin. (4) C. proc. civ., nu este necesar acordul paratei pentru renuntarea la judecata.
Pentru aceste considerente, instanta va constata ca reclamantul a renuntat la judecarea cauzei.