Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Comunicat de presa referitor la vizita ministrului Justitiei in Germania

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a incheiat, miercuri, 09 iunie 2010, vizita la Berlin printr-un dejun de lucru avut cu ministrul federal al justitiei, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger. In cadrul intrevederii, ministrul roman a prezentat imaginea de ansamblu a domeniului justitiei si evolutia pozitiva a eforturilor privind combaterea coruptiei in Romania, insistand, in context, asupra Strategiei de dezvoltare a justitiei, a stadiului privind adoptarea Codurilor si a progreselor inregistrate in perspectiva Raportului de tara.

„Nu intamplator ma aflu in Germania in prima vizita bilaterala a acestui mandat. Relatia noastra in domeniul cooperarii juridice cu Germania este una extrem de valoroasa si contam in continuare pe aceeasi relatie deschisa si onesta”, a declarat ministrul Predoiu.

Sunt aici, la Berlin, si pentru a explica si a asigura ca sistemul juridic din Romania nu are probleme structurale majore – si am afirmat acest lucru nu numai pentru ca se apropie Raportul de tara, ci pentru ca am dat toate asigurarile ca tara noastra doreste sa construiasca un adevarat spatiu european de drept”, a adaugat ministrul Justitiei.

In acelasi timp, cei doi ministri au discutat si despre modalitatile in care va fi continuat schimbul de experienta intre expertii celor doua institutii, in diferite domenii de interes mutual. De asemenea, s-a cazut de acord ca, in proiectele discutate la nivel european, sa se stabileasca o cooperare si o coordonare prealabila stransa intre Romania si Germania.

Ministrul Justitiei a avut, tot miercuri, 9 iunie, intrevederi cu presedintele Comisiei de afaceri europene a Bundestag-ului, Gunther Krichbaum, dar si cu presedintele Sub-comisiei de drept european a Bundestag-ului, Patrick Sensburg, si alti parlamentari germani.

Temele abordate au atins evolutiile recente in domeniul justitiei in Romania si masurile ce vor conduce la modernizarea cadrului juridic in tara noastra. Astfel, potrivit ministrului Predoiu, „implementarea codurilor va schimba paradigma justitiei in Romania si, in consecinta, intreaga paradigma sociala in tara. Vorbim de reinnoirea unor institutii fundamentale in Romania, aceasta reprezentand, in fapt, ancora intregii modernizari a justitiei”.

In prima zi a vizitei in Germania, marti, 8 iunie 2010, oficialul roman a avut o intrevedere cu vice-presedintele Asociatiei Judecatorilor din Germania, Lothar Jünemann. Intalnirea a prilejuit un schimb de puncte de vedere asupra organizarii asociatiilor profesionale din ambele tari, dar si asupra actualului context economic care impune constrangerile pe care le infrunta cele doua sisteme juridice.

Reamintim ca in perioada 10 – 11 iunie 2010, ministrul Justitiei va efectua o vizita de lucru in Austria. In cadrul vizitei in Austria, ministrul Catalin Predoiu va fi primit de ministrul federal al justitiei, Claudia Bandion-Ortner, si de ministrul federal al internelor, Maria Fekter.

Totodata, ministrul roman al justitiei se va intalni si cu membrii Comisiei de Afaceri Juridice din cadrul Consiliului National (camera inferioara a Parlamentului austriac). De asemenea, ministrul Predoiu va participa la un dejun de lucru cu ambasadorii Statelor Membre UE acreditati la Viena.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

Votati articolul "Comunicat de presa referitor la vizita ministrului Justitiei in Germania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de: