Un contract de colaborare se incheie intre doua parti care au nevoie de un act prin care sa ateste o cooperare intr-un anumit domeniu pentru o anumita perioada.
Contractul de colaborare este o forma excelenta de a pastra in arhiva personala sau a companiei dovada ca doua parti au avut la un moment dat un parteneriat si fiecare a avut o responsabilitate de indeplinit. In cazul in care apar necorcondate, contractul de colaborare poate fi si o dovada a faptului ca o parte a fost lipsita de anumite prevederi agreate anterior. Astfel, se pot cere mult mai usor daune sau reparatii pentru a indrepta anumite nemultumiri.
E-Juridic va pune la dispozitie un model de contract de colaborare standard pe care il puteti folosi pentru orice situatia in care acesta este necesar. In plus il puteti descarca:
Daca cele trei formate nu va sunt utile, il puteti pur si simplu copia de mai jos.
CONTRACT DE COLABORARE
Intre
1. S.C. ................... S.R.L., cu sediul in ......................, str. .........., nr. ........, bl. ......., sc. .... ap. ...., sector ........., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. .............., avand codul fiscal nr. .......... si contul nr. ........... deschis la ............, reprezentata prin dl. ......... in calitate de Director, denumita in continuare BENEFICIAR
si
2. Dl./D-na ....................., domiciliat in ................., str. .............. nr. ....., et. ...., ap. ...., sector ......, identificat cu B.I. seria ....., nr. .........., denumit in continuare COLABORATOR.
Portal Codul Muncii
Cartea Verde a Contabilitatii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Art. 1. OBIECTUL CONTRACTULUI
COLABORATORUL desfasoara/asigura ................................... BENEFICIARULUI in cadrul S.C. .......... S.R.L. contra unei remuneratii lunare.
Art. 2. TERMENUL CONTRACTULUI
Prezentul contract se incheie pe o perioada de ....... luni, cu incepere de la data semnarii acestuia.
Art. 3. OBLIGATIILE COLABORATORULUI
Pentru realizarea obiectului prezentului contract, COLABORATORUL se obliga:
- sa realizeze ........................................……………............ , la termenele cerute de Beneficiar;
- sa asigure ...............................…………………………………......................
- sa manifeste o conduita onorabila, sa respecte regulamentul de ordine interioara al societatii;
- in caz de imbolnavire sau in alte situatii, independente de vointa sa, care il fac indisponibil, sa anunte Beneficiarul in timp util pentru a fi inlocuit, urmand sa prezinte acestuia certificat medical sau alte acte de natura sa dovedeasca incapacitatea sau indisponibilitatea sa de a se prezenta la program;
Art. 4. OBLIGATIILE BENEFICIARULUI
BENEFICIARUL se obliga:
- sa asigure conditii corespunzatoare desfasurarii activitatii Colaboratorului in perioada contractului;
- sa puna la dispozitia Colaboratorului spatiile si dotarile necesare pentru ca acesta sa-si poata indeplini integral obligatiile asumate;
- pentru perioada de colaborare sa elibereze Colaboratorului o adeverinta din care sa rezulte durata contractului, precum si venitul realizat de catre acesta;
- sa efectueze plata drepturilor de colaborare lunar in suma de ............ lei, din care COLABORATORUL va varsa la bugetul statului impozitul pe venit datorat si stabilit potrivit reglementarilor in vigoare.
Art. 5. MODIFICARI
Modificarea conditiilor prezentului contract (inclusiv rezilierea lui inainte de termen) poate avea loc numai cu acordul partilor.
Incheiat in 3 (trei) exemplare, cate unul pentru fiecare dintre parti si al treilea pentru circumscriptia financiara teritoriala la care se face inregistrarea contractului.
BENEFICIAR, COLABORATOR,
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri