Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Contractul de schimb

                                                    Contract de schimb
                                                      (model de baza)

Incheiat astazi .........................
la .............................................

I. PARTILE CONTRACTANTE

1.1. ............................................................................., cu domiciliul in ..................,
(numele si prenumele) (localitatea) str. ................................ nr. ......, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartamentul ......, judetul/sectorul ......................., avand actul de identitate seria ................... numarul ................, eliberat de .......................... la data de ............................., codul numeric personal ........................., in calitate de copermutant (coschimbas) prim, si

1.2. ......................................................., cu domiciliul in ........................................,


(numele si prenumele) (localitatea) str. ................................ nr. ......, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartamentul ......, judetul/sec- torul ......................., avand actul de identitate seria ................... numarul ................, eliberat de ....................... la data de ........................, codul numeric personal ......................, in calitate de copermutant (coschimbas) secund au convenit sa incheie prezentul contract de schimb, cu respectarea urmatoarelor clauze:

II. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. Schimbarea  bunurilor  copermutantilor  (coschimbasilor),  parti  ale  prezentului  contract,  a bunurilor proprietatea lor astfel:
a) Copermutantul (coschimbasul) prim transmite in proprietate deplina copermutan- tului (coschimbasului) secund, bunurile de mai jos3):
1. ......................................................;
2. ......................................................;
etc.
Valoarea bunurilor este de ....................................... lei.

b) Copermutantul (coschimbasul) secund transmite in proprietate deplina copermu- tantului (coschimbasului) prim, bunurile de mai jos3):
1. ......................................................;
2. ......................................................;
etc.
Valoarea bunurilor este de ...................................... lei.

2.2. Starea tehnica a bunurilor care fac obiectul prezentului contract a fost constatata prin procesele-verbale anexa ................... .

2.3. Fata de valorile care fac obiectul schimbului:

– nu rezulta nici o diferenta de valoare si, ca atare, nu se datoreaza sulta.
sau

– diferenta de valoare rezultata intre bunuri este minora, iar copermutantul (coschimbasul) creditor nu are nici o pretentie baneasca fata de copermutantul (coschimbasul) debitor.
sau

– rezulta o diferenta de ........................................... lei reprezentand sulta pe care trebuie sa o (in cifre si litere) plateasca copermutantul (coschimbasul) prim/copermutantul (coschimbasul) secund, coper- mutantului  (coschimbasului)  secund/copermutantului  (coschimbasului)  prim,  in  termenul prevazut de prezentul contract.


III. PREDAREA-PRIMIREA BUNURILOR

3.1. Copermutantii  (coschimbasii)  –  parti  ale  prezentului  contract  se  obliga  sa  predea  si  sa primeasca reciproc bunurile care fac obiectul prezentului contract, astfel:
a) copermutantul (coschimbasul) prim la ....................................................................
(locul de predare-primire a bunurilor) pana la data de ......................... in urmatoarele conditii: ......................................... pe baza de proces-verbal de predare-primire anexa .............;
b) copermutantul (coschimbasul) secund la .................................................................. (locul de predare-primire a bunurilor)
pana la data de .................... in urmatoarele conditii: ........................ pe baza de proces-verbal de predare-primire anexa ............... .

3.2. Copermutantii (coschimbasii), parti ale prezentului contract de schimb. au deplina proprietate asupra bunurilor dupa primirea lor si – dupa caz – plata sultei.

3.3. Cheltuielile de predare-primire a bunurilor (de expeditie, de incarcare-descarcare, de manipulare, de transport si altele) se suporta astfel: ............................................... .

3.4. Copermutantii (coschimbasii) suporta in parti egale taxa de timbru, timbrul judiciar si onorariul notarului public4).

3.5. Copermutantii (coschimbasii) vor putea preda bunurile care fac obiectul prezentului contract si inainte de termenul prevazut de acesta, numai daca obtin acordul scris al celeilalte parti.

3.6. Bunurile care fac obiectul schimbului se considera acceptate si trec, reciproc, in proprietatea partilor la data constatarii starii lor, in procesele-verbale incheiate de parti/reprezentantii partilor.

IV. GARANTII

4.1. Copermutantii (coschimbasii) garanteaza reciproc pentru evictiune si pentru eventualele vicii ascunse ale bunurilor care fac obiectul prezentului contract de schimb.

V. PLATA SULTEI

5.1. Copermutantul (coschimbasul) debitor se obliga sa plateasca copermutantului
(coschimbasului) creditor suma de .......................................... lei, reprezentand sulta datorata, (in cifre si litere) potrivit prevederilor contractului pana la data de ..................................... .

VI. CLAUZA PENALA

6.1. Partea care intarzie predarea sau primirea bunurilor, in conditiile si la termenele prevazute de prezentul contract este obligata la plata unei penalizari de .....% din valoarea bunurilor nepre- date sau neprimite, dar nu mai mult decat aceasta valoare.

6.2. Pentru orice intarziere in plata sultei, copermutantul (coschimbasul) debitor este obligat la plata unei penalitati de ......% pe zi de intarziere, calculate asupra sumei datorate.

VII. FORTA MAJORA

7.1. Nici  una  dintre  partile  contractante  nu  raspunde  de  neexecutarea  la  termen  sau/si  de  executarea in mod necorespunzator – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau/si executarea obligatiei respective a fost cauzata de forta majora asa cum este definita de lege.

7.2. Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de ......................, (zile, ore) producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.

7.3. Daca in termen de ...................... de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile (zile, ore) au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract, fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune-interese.

VIII. NOTIFICARILE INTRE PARTI

8.1. In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este  valabil  indeplinita  daca  va  fi  transmisa  la  adresa  prevazuta  in  partea  introductiva  a prezentului contract.

8.2. In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa prin scrisoare recomandata,  cu  confirmare  de  primire  (A.R.)  si  se  considera  primita  de  destinatar  la  data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.

8.3. Daca notificarea se trimite prin telefax, ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa
cea in care a fost expediata.

8.4. Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti, daca nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.

IX. SOLUTIONAREA LITIGIILOR

9.1. In cazul in care eventualele neintelegeri privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea sau incetarea lui nu se vor putea rezolva pe cale amiabila, partile au convenit sa se adreseze instantelor judecatoresti competente.

X. CLAUZE FINALE

10.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional incheiat intre partile contractante.

10.2. Prezentul  contract,  impreuna  cu anexele  sale care fac parte integranta din cuprinsul  sau, reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dintre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui.

10.3. Prezentul contract s-a incheiat intr-un numar de ................... exemplare, din care .............. .


COPERMUTANT (COSCHIMBAS) PRIM COPERMUNTANT (COSCHIMBAS) SECUND


Note
1. Troc sau trampa
2. Sulta: suma de bani care trebuie platita pentru a compensa inegalitatea valorica dintre bunurile schimbate.
3. Se poate intocmi si o anexa, daca exista multitudine de bunuri, pentru fiecare copermutant.
4. Clauza corespunde contractelor de schimb solemne (in care se cere forma autentica)


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 24 August 2006
Autor: valip
Votati articolul "Contractul de schimb":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI