Societate de Stiinte Juridice si Tuca Zbarcea & Asociatii organizeaza, pe data de 13 mai 2014, a doua editie a conferintei "Controverse in materia achizitiilor publice".
Obiectivul principal al evenimentului este aducerea de clarificari cu privire la polemicile ce apar cu privire la diversele interpretari oferite unor aspecte punctuale din domeniul achitiilor publice. De asemenea, prin intermediul evenimentului se doreste o mai buna intelegere a modului de aplicare a prevederilor legale in aceasta materie.
Evenimentul va fi construit pe baza unor discutii interactive, cu intrebari si raspunsuri.
In cadrul evenimentului vor fi prezenti reprezentanti importanti din domeniul achizitiilor publice:
- reprezentanti ai completelor de solutionare a contestatiilor constituite la nivelul Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC)
- judecatori ai sectiei de contencios administrative ai Curtii de Apel Bucuresti
- reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP)
- avocati ai Tuca Zbarcea & Asociatii specializati in achizitii publice si contencios administrativ
Evenimentul este organizat de Societatea de Stiinte Juridice si Tuca Zbarcea & Asociatii. Evenimentul va avea loc la Bucuresti, la Hotel Howard Johnson, Sala Platinum Grand Ballroom, in intervalul orar 10.00 - 17.00.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In ceea ce priveste obligativitatea legala de a remunera 1 salariat cu salariul minim brut pe tara maxim 24 luni, urmand ca suscesiv sa intervina obligatoriu o majorarea salariala, avem un dubiu. Daca salariatul a fost remunerat timp de 12 luni perioada 01.2022-12.2022 cu salariul minim pe economie, ulterior salariul de baza a fost majorat peste minimul pe economie, iar de la 01.07.2024 are, din nou, salariul contractual egal cu minimul brut garantat in plata, cum calculam cele 24 luni? Insumam...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele venituri se declara in declaratia 112 in luna in care se plateste catre salariat sau in luna in care trebuie acordate si pe ce rand se declara fiecare: 1. Prestatii de mobilitate / clauza de mobilitate 2. Diurna externa si interna 3. Educatie timpurie 4. Cadou Craciun, Paste, 1 iunie si alte sarbatori.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<