Procurorii DNA i-au interzis deputatului Dan Pasat sa paraseasca tara. Interdictia a fost dictata in dosarul in care acesta este acuzat de santaj. De asemenea, Pasat nu are voie sa ia legatura cu martori sau cu ceilalti inculpati din dosar si trebuie sa respecte un orar impus de sectia de politie din raza sa teritoriala.
Deputatul PDL a sustinut ca aceasta interdictie nu isi avea rostul, pentru ca oricum nu avea de gand sa plece din tara pentru o perioada lunga de timp. „Cine ma cunoaste, stie ca in ultimul timp nu am parasit niciodata tara pentru perioade mai lungi de timp. Am fost numai in interesul Romaniei”, a declarat Dan Pasat.
Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a declarat, la TVR, ca ancheta in cazul deputatului PDL Dan Pasat nu "se opreste", ca urmare a votului din Camera Deputatilor care nu a intrunit majoritatea necesara incuviintarii solicitarii DNA de arestare a politicianului.
Potrivit DNA, in perioada 2009 - 2010 Dan Pasat, in calitate de deputat, iar din data de 21 decembrie 2009 si de secretar general al Partidului Democrat Liberal, in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla si o conducea in fapt. Atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a firmelor care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergand pana la amenintari si acte de violenta.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<