In Monitorul Oficial nr. 129 din 19 februarie 2015 a fost publicata Decizia nr. 781 din 18 decembrie 2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 39 alin. (15) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.
Redam din actul mai sus mentionat:
"Prin Incheierea din 18 iunie 2014, pronuntata in Dosarul nr. 31.730/245/2013, Judecatoria Iasi - Sectia penala a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 39 alin. (15) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, exceptie ridicata de Liviu Mortogan intr-o cauza avand ca obiect solutionarea unei contestatii formulate impotriva unei incheieri pronuntate de judecatorul de supraveghere a privarii de libertate."
Conform actului normativ, se arata ca obiectul exceptiei de neconstitutionalitate il constituie dispozitiile art. 39 alin. (15) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 514 din 14 august 2013, care au urmatorul cuprins: "Persoana condamnata si administratia penitenciarului pot depune memorii si concluzii scrise."
Consultati aici Decizia nr. 781 din 18 decembrie 2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 39 alin. (15) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<