Prin Decizia Primului-Ministru nr. 469/2013 a fost infiintat Comitetul interministerial pentru monitorizarea si sprijinirea punerii in aplicare a Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania
Prin publicarea in Monitorul Oficial nr. 717 din 21 noiembrie 2013 este stabilit scopul activitatii Comitetului.
De altfel, Comitetului are ca principal obiectiv monitorizarea si sprijinirea aplicarii Legii nr. 165/2013, astfel incat, in situatia aparitiei unor disfunctionalitati sau a unor intarzieri, sa propuna cu celeritate toate masurile necesare pentru corectarea acestora.
Comitetul este condus de presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.
Comitetul este alcatuit din reprezentanti, la nivel de secretar de stat, ai autoritatilor publice prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta decizie, desemnati in acest sens de catre conducatorii entitatilor respective.
Comitetul se va intruni in sedinte periodice, cel putin o data la doua luni sau in sedinte extraordinare, ori de cate ori este necesar.
Initiativa convocarii Comitetului apartine Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Orice membru al Comitetului poate solicita Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor convocarea Comitetului.
Secretariatul Comitetului este asigurat de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.
În termen de 7 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei decizii, Comitetul aproba propriul regulament de organizare si functionare.
LISTA ministerelor si institutiilor administratiei publice centrale care fac parte din Comitetul interministerial pentru monitorizarea si sprijinirea punerii in aplicare a Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<