Un numar total de 27 de hotarari judecatoresti prin care au fost condamnati 102 inculpati au ramas definitive in dosarele de coruptie instrumentate de DNA, in cursul lunii mai, se precizeaza miercuri intr-un comunicat al DNA.
Potrivit sursei citate, printre cei condamnati figureaza un ministru, un secretar de stat, un deputat, doi judecatori, patru ofiteri MApN (din care 2 generali), un ofiter ISU (comandant de inspectorat judetean pentru situatii de urgenta), un ofiter de politie, trei avocati, un notar, 15 vamesi, doi agenti de politie de frontiera.
De asemenea, conducerea unei directii municipale de impozite si taxe, sase inspectori de finante publice, conducerea unei companii de stat, conducerea locala a unui partid politic, directorul unei societati de transport public urban, conducerea unei sucursale bancare, un medic, un profesor (director de liceu), un expert topograf, trei persoane juridice, cinci administratori de societati comerciale s.a.m.d.
Cei in cauza au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 16 ani inchisoare si 30.000 lei amenda penala, precizeaza DNA.
DNA mentioneaza ca a decis publicarea unor informari cu privire la solutiile de condamnare definitive, la momentul pronuntarii acestora, sub forma de comunicate de presa, avand in vedere ca, in multe cazuri, intre pronuntarea deciziilor, motivarea acestora si transmiterea acestor decizii de catre instantele de judecata, in format electronic, se inregistreaza o anumita diferenta de timp.
"In acest fel, DNA raspunde cerintei de informare a opiniei publice asupra intregului proces penal in cazuri de mare coruptie, inclusiv asupra finalitatii dosarelor trimise spre judecare", mai precizeaza acelasi comunicat. AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<