Un numar total de 27 de hotarari judecatoresti prin care au fost condamnati 102 inculpati au ramas definitive in dosarele de coruptie instrumentate de DNA, in cursul lunii mai, se precizeaza miercuri intr-un comunicat al DNA.
Potrivit sursei citate, printre cei condamnati figureaza un ministru, un secretar de stat, un deputat, doi judecatori, patru ofiteri MApN (din care 2 generali), un ofiter ISU (comandant de inspectorat judetean pentru situatii de urgenta), un ofiter de politie, trei avocati, un notar, 15 vamesi, doi agenti de politie de frontiera.
De asemenea, conducerea unei directii municipale de impozite si taxe, sase inspectori de finante publice, conducerea unei companii de stat, conducerea locala a unui partid politic, directorul unei societati de transport public urban, conducerea unei sucursale bancare, un medic, un profesor (director de liceu), un expert topograf, trei persoane juridice, cinci administratori de societati comerciale s.a.m.d.
Cei in cauza au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 16 ani inchisoare si 30.000 lei amenda penala, precizeaza DNA.
DNA mentioneaza ca a decis publicarea unor informari cu privire la solutiile de condamnare definitive, la momentul pronuntarii acestora, sub forma de comunicate de presa, avand in vedere ca, in multe cazuri, intre pronuntarea deciziilor, motivarea acestora si transmiterea acestor decizii de catre instantele de judecata, in format electronic, se inregistreaza o anumita diferenta de timp.
"In acest fel, DNA raspunde cerintei de informare a opiniei publice asupra intregului proces penal in cazuri de mare coruptie, inclusiv asupra finalitatii dosarelor trimise spre judecare", mai precizeaza acelasi comunicat. AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<