Procurorii DNA Oradea au dispus urmarirea penala fata de patru judecatori ai Curtii de Apel Oradea si Tribunalului Bihor in cadrul unui dosar de trafic de influenta si abuz in serviciu.
Conform unui comunicat DNA, transmis luni Agerpres, sunt urmarite penal urmatoarele persoane: Florica Roman, judecator CA Oradea, pentru trafic de influenta si favorizarea faptuitorului si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, Daniel Ovidiu Galea, judecator T Bihor, abuz in serviciu cu obtinerea unui folos necuvenit pentru altul si fals intelectual, Raluca Beatrix Cuc, judecator T Bihor, si Denisa Daniela Vidican, la data faptelor judecator T Bihor, in prezent la CA Oradea, ambele pentru abuz in serviciu cu obtinerea unui folos necuvenit pentru altul si favorizarea faptuitorului.
Mai mult, in cadrul aceluiasi dosarul este acuzata si Mariana Dorina Mihoc, avocat in Baroul Bihor, de savarsirea infractiunilor de favorizare a faptuitorului, instigare si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
De asemenea, mai sunt acuzati si Gheorghe Jurca, pentru cumparare de influenta, favorizarea faptuitorului si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, Florina Nicoleta Roman si Gelu Agafiel Maracineanu pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
"Judecatoarea Roman a primit de la Gheorghe Jurca o suma de bani nedeterminata sub aspectul cuantumului si alte foloase (pastravi, whisky) si a pretins de la acesta un ceas cu cuc vechi, pentru a-si exercita influenta fata de judecatori de la instanta inferioara in grad, Tribunalul Bihor, astfel incat acestia sa pronunte hotarari favorabile unui condamnat, in scopul de a nu executa pedeapsa aplicata.
Totodata, in conditiile in care toate mijloacele de aparare legale fusesera epuizate, judecatoarea Roman a sfatuit-o pe avocata Mihoc ce demersuri sa intreprinda pentru a-l ajuta pe condamnat sa nu execute pedeapsa pentru savarsirea tentativei la infractiunea de viol. Pentru promovarea unei cai extraordinare de atac (contestatie in anulare), era absolut necesar ca persoana vatamata sa fie convinsa sa incheie un inscris fals, cu data anterioara ramanerii definitive a hotararii de condamnare, din care sa rezulte ca s-ar fi impacat cu inculpatul inaintea ramanerii definitive a hotararii de condamnare", sustin procurorii.
Astfel, avocata l-a ajutat pe condamnat, initiand si redactand inscrisul "Act de impacare" intre partea vatamata si acesta (inscris antedatat, nesemnat de condamnat si neautentificat), prin conceperea documentului intitulat 'Declaratie de retragere a plangerii penale', antedatat si prin initierea emiterii unui inscris fals 'Adeverinta', emisa si semnata de Gelu Maracineanu, director general SC GEOASSET SRL (care continea date nereale, nedatata si fara numar de inregistrare), conform Agerpres.
sursa: AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avem speta urmatoare: un fost angajat, cu nelamuriri legate de anumite aspecte salariale, solicita a-i fi trimise RI si CCM la nivel de unitate. Fiind fost angajat, consideram ca aceste documente privesc doar angajatii actuali, astfel nu se justifica transmiterea acestor documente. 1. Care este parerea dvs, in aceasta speta? Este justificata abordarea noastra? 2. Iar in ceea ce priveste aspectele salariale, daca pe fisa de lichidare este mentionat un venit necuvenit, este suficient pentru a fi...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul in care angajatul este condamnat cu inchisoare cu executare, isi anunta seful telefonic ca nu mai ajunge la munca din aceasta cauza, care este data de incetare a contractului de munca, ziua in care s-a pronuntat instanta? De asemenea cum se aduce la cunostinta angajatului decizia de incetare a contractului de munca?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<