Ministerul Afacerilor Externe a organizat Conferinta de lansare a proiectului E-VIZA – portal electronic pentru facilitarea procesului de obtinere a vizelor.
Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013 - AXA PRIORITARĂ 2: Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice, cu accentul pus pe procesul de descentralizare, COD SIMS 32563.
Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este 16.690.750,84 de lei, din care:
- 14.187.138,21 lei – valoare eligibila nerambursabila din Fondul Social European;
- 2.503.612,63 lei – cofinantarea eligibila a beneficiarului;
Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea sistemului de procesare a cererilor de viza pentru Romania prin crearea unui nou serviciu electronic deschis publicului aplicant.
Scopul proiectului consta in implementarea unei componente de Portal care sa faciliteze procedurile de pre-aplicare si post-aplicare ale doritorilor de viza pentru Romania. Implementarea acestui sistem va permite doritorilor, via internet, intocmirea dosarului de aplicare in vederea obtinerii vizei pentru Romania.
Grupul tinta al proiectului este format din utilizatorii aplicanti, precum si angajati ai serviciilor consulare romane din intreaga lume.
Principalele activitati ale proiectului sunt:
* Implementarea Portalului e-Viza, extern si intern, de pre-aplicare, respectiv post-aplicare, cu toate componentele acestuia;
* Implementarea componentelor software de suport necesare bunei functionari a Portalului Aplicare e-VIZA;
* Infrastructura hardware pentru locatiile centrale si pentru locatiile serviciilor consulare romane;
* Proiectul se desfasoara pe o perioada de 7 luni, locatia de desfasurare fiind sediul din Bucuresti al MAE si locatiile serviciilor consulare romane din intreaga lume.
* Prin implementarea proiectului se vor obtine urmatoarele rezultate:
* Portal intern si extern de pre-aplicare si post-aplicare in vederea obtinerii vizei pentru Romania;
* O infrastructura software de componente de suport care va permite operarea celor doua Portale rapid si securizat in retea intr-un mediu cu multi utilizatori concurenti;
*Infrastructura hardware completa pentru locatiile centrale;
* Echipamente de infrastructura hardware pentru posturile consulare.
La eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai institutiilor publice din administratia publica centrala, ai Autoritatii de Management pentru Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, ai mass-media si ai grupului tinta al proiectului. Evenimentul a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe (Aleea Alexandru nr. 31), sala Gafencu.
Sursa MAE
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<