Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost dat publicitatii anuntul cu privire la adnotarea legislatiei indicate in bibliografia de examen.
Conform INM, prin Hot. Nr. 517/19 februarie 2015, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat tematica, bibliografia, modalitatea de examinare si calendarul de desfasurare a examenului de absolvire INM, sesiunea mai-iunie 2015. Modalitatea de examinare va consta in redactarea de acte procedurale pe baza unor dosare selectate de comisiile de elaborare a subiectelor pentru disciplinele Drept civil si drept procesual civil si Drept penal si drept procesual penal, respectiv solutionarea de spete la disciplina Organizare judiciara, prin intermediul unor subiecte ce vor viza atat aspecte teoretice cat si aspecte practice.
Potrivit regulamentului privind concursul de admitere si examenul de absolvire a INM, pe durata desfasurarii probelor este permisa consultarea legislatiei indicate in bibliografie, cu exceptia celei comentate si adnotate.
Asa cum se precizeaza in cadrul anuntului, este permisa consultarea legislatiei din publicatii care cuprind trimiteri la legile de punere in aplicare a noilor coduri, decizii ale ICCJ date in interesul legii si decizii ale Curtii Constitutionale.
Atentie la faptul ca se nu se vor permite comentarii sau adnotari persoane sau ale autorilor publicatiilor in cauza.
Sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<