Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost dat publicitatii anuntul cu privire la adnotarea legislatiei indicate in bibliografia de examen.
Conform INM, prin Hot. Nr. 517/19 februarie 2015, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat tematica, bibliografia, modalitatea de examinare si calendarul de desfasurare a examenului de absolvire INM, sesiunea mai-iunie 2015. Modalitatea de examinare va consta in redactarea de acte procedurale pe baza unor dosare selectate de comisiile de elaborare a subiectelor pentru disciplinele Drept civil si drept procesual civil si Drept penal si drept procesual penal, respectiv solutionarea de spete la disciplina Organizare judiciara, prin intermediul unor subiecte ce vor viza atat aspecte teoretice cat si aspecte practice.
Potrivit regulamentului privind concursul de admitere si examenul de absolvire a INM, pe durata desfasurarii probelor este permisa consultarea legislatiei indicate in bibliografie, cu exceptia celei comentate si adnotate.
Asa cum se precizeaza in cadrul anuntului, este permisa consultarea legislatiei din publicatii care cuprind trimiteri la legile de punere in aplicare a noilor coduri, decizii ale ICCJ date in interesul legii si decizii ale Curtii Constitutionale.
Atentie la faptul ca se nu se vor permite comentarii sau adnotari persoane sau ale autorilor publicatiilor in cauza.
Sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In data de 01.06.2022 salariatii unei societati avand ca domeniu de activitate, productie tamplarie pvc, sunt chemati la munca pentru lansarea in productie a unor comenzi, asigurandu-le compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. Este nevoie de acordul salariatilor, este legala aceasta initiativa, ce va cuprinde respectiva dezie a reprezentantului legal?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Salariat incadrat ca sofer cu un salariu brut de 3.000 lei desfasoara activitatea atat la sediul firmei cat si in afara sediului societatii, in Romania, in vederea livrarii de produse clientilor, respectiv ridicarii de produse de la furnizorii societatii. Pentru acesta situatie din urma primeste un spor de mobilitate, in procent de 15% din salariul de baza brut lunar proportional cu cu numarul de zile lucratoare in care salariatul si-a desfasurat activitatea in afara sediului societatii in luna...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Unitatea are incheiat un ACORD in loc de CCM cu sindicatul. In acord este stabilit un spor de conducere, un minim si un maxim, pentru salariatii cu functii de conducere. Cf. legii dialogului social, acordul incheiat intre sindicat si patronat, se aplica doar membrilor de sindicat. Totusi, in ACORDul nostru s-a stabilit sa se aplice tuturor salariatilor, aceasta fiind legea partilor. Intrebare: in conditiile de mai sus, se poate acorda un spor de conducere peste prevederile acordului, pentru un...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<