De luni, 12 mai, incep examenele pentru absolvirea Institutului National al Magistraturii. Rezultatele vor fi anuntate pana la mijlocul lunii iunie, potrivit unui anunt publicat pe site-ul INM.
"In sedinta din data de 6 martie 2014, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat tematica, bibliografia si modalitatea de examinare precum si calendarul de desfasurare a examenului de absolvire INM, sesiunea mai-iunie 2014. Modalitatea de examinare va consta in redactarea de acte procedurale pe baza unor dosare selectate de comisiile de elaborare a subiectelor pentru disciplinele Drept civil si drept procesual civil si Drept penal si drept procesual penal, respectiv solutionarea de spete la disciplina Organizare judiciara, prin intermediul unor subiecte ce vor viza atat aspecte teoretice cat si aspecte practice." se arata in cadrul anuntului.
Calendarul de desfasurare a examenului de absolvire INM:
- 12 mai 2014 – proba scrisa la drept civil si drept procesual civil;
- 13 mai 2014 – depunere contestatii la barem la drept civil si drept procesual civil;
- 14 mai 2014 – proba scrisa la drept penal si drept procesual penal;
- 14-15 mai 2014 – solutionarea contestatii la barem - drept civil si drept procesual civil;
- 15 mai 2014 – depunere contestatii la barem - drept penal si drept procesual penal;
- 16 mai 2014 – proba scrisa la organizare judiciara;
- 16-19 mai 2014 – solutionare contestatii la barem - drept penal si drept procesual penal;
- 19 mai 2014 – depunere contestatii la barem - organizare judiciara;
- 20-21 mai 2014 – solutionare contestatii la barem - organizare judiciara;
- 16-27 mai 2014 – corectarea lucrarilor si afisarea rezultatelor la probele scrise;
- in termen de 48 h de la afisarea rezultatelor la probele scrise – depunerea contestatiilor impotriva rezultatelor la probele scrise;
- 13 iunie 2014 – afisarea rezultatelor finale.
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un SRL platitor de impozit pe venit microintreprindere are 2 angajati, unul fiind asociat unic si administrator. Se doreste acordarea pensiei facultative de 400 eur/an la fiecare angajat. Cum se opereaza acest lucru in Saga? Cum apare in D112? ce trebuie sa stiu din punct de vedere fiscal? Pensia va fi platita de angajator, nu de salariat.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<