Judecatoarea Florica Bejinaru a fost aleasa, luni dupa-amiaza, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, anunta Mediafax. Contracandidatii Floricai Bejinaru au fost judecatoarea Ana Lăbuş si procurorul Liviu Dăscălescu. CSM si-a ales, luni, noua conducere, in conditiile in care mandatul presedintelui Virgil Andreies si cel al vicepresedintelui Consiliului, procurorul Bogdan Licu, se incheie marti, 12 ianuarie.
Potrivit Constitutiei, presedintele si vicepresedintele CSM sunt alesi dintre membrii Consiliului, pentru un mandat de un an.
Florica Bejinaru a fost implicata intr-un scandal rasunator in mai 2006, cand CNSAS a stabilit ca actualul magistrat a colaborat cu Securitatea. Florica Bejinaru a contestat ulterior verdictul de politie politica, acesta fiind anulat in toamna aceluiasi an. Decizia CNSAS de a-i anula verdictul de colaborare cu Securitatea a fost contestata vehement de ministrul Justitiei de la acea vreme, Monica Macovei.
Presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), judecatoarea Viorica Costiniu, vrea sa conteste in instanta alegerea lui Bejinaru, informeaza NewsIN. Costiniu a vorbit despre autoritatea morala a magistratului, care ar fi trebuit "sa indemne la decenta".
Fise distractive pentru gradinita
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Florica Bejinaru a fost acuzata de colaborarea cu fosta Securitate, ea primind initial un verdict de la CNSAS in acest sens, care apoi a fost schimbat.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, in iunie 2009, recursul declarat de Ministerul Justitiei impotriva deciziei CNSAS, prin care s-a stabilit ca Florica Bejinaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, nu a facut politie politica.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri