Hotararea Guvernul nr. 56/2014 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 99, din data de 7 februarie 2014.
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 134 alin. (2) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
ART. 1
Inalta Curte de Casatie si Justitie functioneaza cu un numar maxim de 525 de posturi.
ART. 2
Finantarea posturilor prevazute la art. 1 se asigura in limita bugetului aprobat pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie prin legile bugetare anuale si de rectificare.
ART. 3
La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Hotararea Guvernului nr. 791/2013 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 638 din 16 octombrie 2013, se abroga.
PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Referitor depunere dosar de pensie limita de varsta salariat, trebuie sa incetam activitatea chiar daca nu indeplineste la societatea noastra stagiul minim de cotizare de 15 ani? Asa solicita Casa de Pensii Valcea, desi noi nu avem temei de incetare de drept pentru ca nu indeplineste cumulativ cele doua conditii: varsta si stagiul minim.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un executor judecatoresc ne-a trimis un titlu pentru infiintarea unei popriri pentru un salariat. Doar ca cererea pentru executarea silita se intemeiaza pe o decizie judecatoreasca pronuntata acum 7 ani, la data de 15.04.2014. Intrebarea este: aceste documente au termene de prescriptie? Adica, daca decizia este din 2014, noi putem sa trecem la infiintarea popririi?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<