Institutul National al Magistraturii da publicitatii anuntul de informare cu privire la organizarea seminarului Mutual recognition in extradition: The European Arrest Warrant – a decade of experience, in perioada 3-4 septembrie 2014, in Copenhaga, Danemarca.
LImba in care se va desfasura seminarul este limba engleza.
"Proiectul urmareste sa ofere participantilor informatii in ceea ce priveste folosirea, aplicarea pe plan intern si evaluarea unui mandat european de arestare. Seminarul va cuprinde, de asemenea, discutii asupra unor drepturi consitutionale si fundamentale care au ridicat intrebari si au dat nastere unor litigii, atat in fata instantelor nationale, cat si in fata CJUE.", se mentioneaza in cadrul anuntului publicat pe site-ul INM.
Seminarul se adreseaza judecatorilor si procurorilor romani, magsitratilor din Danemarca, precum si din alte state membre.
In urma selectiilor, au fost selectate urmatoarele persoane:
Capota Crina Cristina-Judecatoria sectorului 2, Bucuresti
Joita Marius Iulian-Judecatoria Slobozia
Popa Dan Alexandru-Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita
Mihalas Calin-Judecatoria Arad
Grigorie Marinela- Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj
Grigorie Eugen Cristian- Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj
Ecedi Stoisavlevici Laura-DIICOT
Popescu Irina Gabriela-Judecatoria sectorului 2
Pralea Ovidiu Vasilica-Curtea de Apel Bacau
Muscalu Ramona-Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<