Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost dat publicitatii anuntul cu privire la organizarea a 6 seminarii in cadrul proiectului "Advanced Training in EU Antitrust Law - Forum for Judges".
Cu ocazia seminariilor se vor dezbate regulile antitrust si se va realiza un formul de discutii care vizeaza facilitarea schimbului de experienta si identificarea celor mai bune practici in domeniu.
Iata care vor fi actiunile de formare ce urmeaza sa se desfasoare in cea de-a doua jumatate a anului 2014:
18 -19 septembrie 2014, Vilnius (Lituania) – acest seminar este organizat in colaborare cu Lithuanian National Courts Administration si se adreseaza judecatorilor din Estonia, Finlanda, Germania, Letonia si Lituania, limba de lucru fiind engleza.
4-5 decembrie 2014, Londra (Marea Britanie) - acest seminar este organizat in colaborare cu Competition Appeal Tribunal si se adreseaza judecatorilor din Belgia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda si Marea Britanie, limba de lucru fiind engleza.
22-23 ianuarie 2015, Barcelona (Spania) - acest seminar este organizat in colaborare cu Spanish Judicial School si se adreseaza judecatorilor din Franta, Germania, Italia, Portugalia si Spania, limba de lucru fiind engleza.
In prima jumatate a anului 2015, Trier (Germania) - acest seminar este organizat in colaborare cu German Judicial Academy si se adreseaza judecatorilor din Austria, Croatia, Germania, Italia si Slovenia, limba de lucru fiind germana.
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<