Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost dat publicitatii anuntul cu privire la organizarea a 6 seminarii in cadrul proiectului "Advanced Training in EU Antitrust Law - Forum for Judges".
Cu ocazia seminariilor se vor dezbate regulile antitrust si se va realiza un formul de discutii care vizeaza facilitarea schimbului de experienta si identificarea celor mai bune practici in domeniu.
Iata care vor fi actiunile de formare ce urmeaza sa se desfasoare in cea de-a doua jumatate a anului 2014:
18 -19 septembrie 2014, Vilnius (Lituania) – acest seminar este organizat in colaborare cu Lithuanian National Courts Administration si se adreseaza judecatorilor din Estonia, Finlanda, Germania, Letonia si Lituania, limba de lucru fiind engleza.
4-5 decembrie 2014, Londra (Marea Britanie) - acest seminar este organizat in colaborare cu Competition Appeal Tribunal si se adreseaza judecatorilor din Belgia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda si Marea Britanie, limba de lucru fiind engleza.
22-23 ianuarie 2015, Barcelona (Spania) - acest seminar este organizat in colaborare cu Spanish Judicial School si se adreseaza judecatorilor din Franta, Germania, Italia, Portugalia si Spania, limba de lucru fiind engleza.
In prima jumatate a anului 2015, Trier (Germania) - acest seminar este organizat in colaborare cu German Judicial Academy si se adreseaza judecatorilor din Austria, Croatia, Germania, Italia si Slovenia, limba de lucru fiind germana.
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori unul este si asociatul unic ce tin de obiectul de activitate al societatii transport alternativ-Bolt fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<