Legea privind sistemul unitar de pensii publice va intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2011, dar nu in intregime. La trei zile de la data publicarii Legii, intra in vigoare prevederile privind infiintarea Caselor de Pensii Sectoriale din subordinea Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.
Tot in acest termen ar urma sa intre in vigoare prevederile legate de pensiile ocupationale dar Guvernul ar trebui sa elaboreze si sa inainteze Parlamentului legea respectiva pana la sfarsitul acestui an.
Cu incepere de la 1 ianuarie 2012, va avea loc majorarea valorii punctului de pensie anual cu 100 la suta din rata inflatiei la care se adauga 50 la suta din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent. Tot peste doi ani intra in vigoare prevederile referitoare la majorarea cu 25 la suta a punctajului pentru perioadele de munca realizate in conditii deosebite.
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
O alta prevedere care intra in vigoare la 1 ianuarie 2012 se refera la persoanele inscrise la pensie incepand cu 1 ianuarie 2011. La acestea, punctajului mediu anual i se aplica un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3 la suta din castigul salarial mediu brut si valoarea punctului de pensie in vigoare la acea data.
Legea pensiilor, reexaminata la cererea presedintelui Traian Basescu, prin care se stabileste varsta standard de pensionare de 63 de ani la femei si de 65 de ani la barbati, a fost adoptata marti de Camera Deputatilor.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri