La inceputul lui 2018 a intrat in vigoarea legea salarizarii care a adus schimbari importante in sistemul de salarizare a romanilor.
Cand ne referim la Legea salarizarii unitare, nu avem in vedere doar grilele minime pentru venitul salarial lunar brut in Romania, ci si o serie de alte aspecte care tin de salarizare, precum contributiile la stat, impozitele, diurna, tichete de masa sau norme de hrana, precum si alte beneficii oferite salariatilor.
Legea salarizarii este mai mult decat un cadru legislativ pentru actul salarizarii in Romania, aceasta lege reprezentand o adevarata Reforma fiscala, un intreg sistem de norme si proceduri care au schimbat modalitatile de plata si raporturile dintre angajator si angajat.
Una dintre principalele noutati aduse de legea salarizarii vizeaza majorarea salariului minim. De la 1 ianuare, acesta s-a marit cu 450 de lei, la 1.900 de lei, de la 1.450 de lei.
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Legea salarizarii unitare prevede o crestere etapizata a salariilor bugetarilor cu 56%, intr-un buget de 32 de miliarde de lei pana in 2020 si 43 de miliarde pana in 2022.
Citeste continuarea despre Legea salarizarii in 2018 si afla toate detaliile pe Manager.ro.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri