Redam mai jos Punctul de vedere al Plenului Consiliului Superior al Magistraturii adoptat in sedinta de plen din data de 25.04.2017, privind Memoriul Asociatiei Procurorilor din Romania nr. 10/2017 referitor la Proiectul de Lege - cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.
In contextul promovarii unui proiect de lege vizand salarizarea unica a personalului platit din fonduri publice care cuprinde si reglementari privind domeniul Justitiei, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii considera utile si necesare urmatoarele precizari:
Independenta financiara a magistratilor este o garantie a independentei acestora, astfel ca orice proiect de lege in domeniu trebuie sa urmareasca prioritar respectarea acestei garantii.
Consiliul reaminteste ca in Decizia nr. 20/2000 Curtea Constitutionala a statuat ca judecatorii sunt independenti si se supun numai legii, norme pe care instanta de contencios constitutional le-a calificat ca neavand un caracter declarativ, ci norme constitutionale obligatorii pentru Parlament, care are indatorirea ei de a legifera instituirea unor mecanisme corespunzatoare de asigurare a independentei judecatorilor, fara de care nu se poate concepe existenta statului de drept, prevazuta de art. 1 alin. 3 din Constitutie.
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Fise distractive pentru gradinita
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri