Radu Mazare si Decebal Fagadau au fost trimisi din nou in judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
Procurorii anticoruptie din Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Decebal Fagadau, la data faptei viceprimar al municipiului Constanta, a Nicoletei Constantin, la data faptei sef al Serviciului autorizatii in constructii din cadrul Primariei municipiului Constanta, si a Flaviei Antonela Dinescu pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Radu Mazare e acuzat de complicitate la abuz in serviciu.
De asemenea, in fata judecatorilor va ajunge si Mariana Munteanu, la data faptelor inspector in cadrul Primariei municipiului Constanta - Directia de urbanism, pentru fals intelectual in forma continuata si complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.
Mai mult, in fata instantei vor raspunde si un arhitect, dar si un administrator al unei societati comerciale pentru savarsirea complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriu ca cei sase, functionari in cadrul Primariei Constanta, in cursul anului 2013, ar fi reautorizat, in mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat in proportie de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care, anterior, autorizatia de construire initiala fusese anulata definitiv si irevocabil de instanta civila.
Concret, arata anchetatorii, pe plaja din statiunea Mamaia, judetul Constanta, in zona centrala a statiunii, ar fi fost construit, cu nerespectarea dispozitiilor legale, un imobil in regim P+5E-6E cu destinatie cazare si alimentatie publica, imobilul fiind ridicat in baza unei autorizatii de construire emise in anul 2009 de Primaria municipiului Constanta.
In acelasi an, spun procurorii, Primaria municipiului Constanta si societatea constructoare au fost date in judecata de o alta societate comerciala, care detinea o constructie in imediata vecinatate a noului imobil, cerand anularea autorizatiei de construire.
"Prin decizia civila definitiva pronuntata de Curtea de Apel Constanta in anul 2012, autorizatia de construire emisa de Primaria municipiului Constanta a fost desfiintata. Instanta a retinut ca, la emiterea autorizatiei de construire, nu s-ar fi respectat interdictia de a construi in interiorul zonei de protectie si ca amplasarea imobilului ar fi situata in zona benzii litorale a Marii Negre in cuprinsul careia sunt interzise orice fel de constructii definitive. De asemenea s-a mai retinut ca autorizatia de constructie ar fi fost emisa cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere si servitute privind distanta dintre constructii", se precizeaza in comunicatul DNA.
Conform Codului penal in vigoare, pedeapsa pentru abuz in serviciu este inchisoare de la 2 la 7 ani.