Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis astazi achitarea lui Mircea Diaconu in dosarul in care este acuzat de conflict de interese si aplicarea unei amenzi administrative de 1000 de lei, noteaza Avocatura.com.
Mentionam faptul ca decizia luata astazi nu este una definitiva, putand fi atacata cu apel, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In acest dosar, Mircea Diaconu a fost trimis in judecata in luna noiembrie a anului 2012, de catre procurorii de pe langa Inalta Curte, acuzat de fapta de conflict de interese (5 fapte). Dosarul a fost deschis in urma unei sesizari a ANI.
Conform procurorilor, Mircea Diaconu, in calitate de director al Teatrului `C.I. Nottara`, ar fi participat la negocierea conditiilor contractuale si apoi ar fi semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) avand ca obiect realizarea de catre sotia sa, Diana Lupescu, a unui spectacol, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta, informeaza Avocatura.com.
De asemenea, procurorii sustin ca Mircea Diaconu ar fi participat la negocierea conditiilor contractuale pentru punerea in scena a trei spectacole, ulterior semnand contractele de drepturi conexe (autor) cu sotia sa, care urma sa indeplineasca diverse functii (cum ar fi regizor, scenograf, colaborator si colaborator-actor).
Nu in ultimul rand, in data de 13 augustul 2007, Mircea Diaconu a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la aceasta institutie publica de cultura. Anterior, acesta aprobase si tematica de concurs pentru regizorul artistic si stia ca doar sotia sa avea sa se prezinte in cadrul acestei competitii pentru promovare in functie. Mircea Diaconu a acordat acesteia calificative maxime si apoi a emis o decizie de promovare a sotiei sale.
Procurorii sustin ca prin cele patru contracte acordate de Mircea Diaconu a fost realizat un folos material pentru sotia sa in cuantum de 29.112 lei, informeaza Avocatura.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<