Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DNA: In iunie au fost condamnati definitiv 65 de inculpati

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata ca in luna iunie au fost condamnati definitiv 65 de inculpati prin 28 de hotarari judecatoresti.

In cursul lunii iunie 2019, in dosare de coruptie instrumentate de D.N.A., au fost condamnati 65 inculpati prin 28 hotarari judecatoresti definitive, iar intre persoanele condamnate definitiv figureaza persoane care, la data faptelor, aveau urmatoarele functii:
1 sef cabinet al Ministrului de interne, 2 presedinti consiliul judetean, vicepresedinte ANRP, 1 primar municipiu, 1 judecator, 1 procuror, 1 avocat, 1 rector universitate, 4 directori institutii ale statului (DGASPC, Romsilva, etc), 2 primari de comuna.

Pedepsele dispuse de judecatori fata de cei 65 inculpati variaza intre 8 ani si 2 luni inchisoare si 4 luni cu amanarea pedepsei.  

Detalii se regasesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, sectiunea „Comunicate – hotarari definitive de condamnare”.  

Avand in vedere ca, in multe cazuri, intre pronuntarea deciziilor, motivarea acestora si transmiterea acestor decizii de catre instantele de judecata, in format electronic, se inregistreaza o anumita diferenta de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informari cu privire la solutiile de condamnare definitive, la momentul pronuntarii acestora, sub forma de comunicate de presa.

In acest fel, D.N.A. raspunde cerintei de informare a opiniei publice asupra intregului proces penal in cazuri de mare coruptie, inclusiv asupra finalitatii dosarelor trimise spre judecare.

Cine sunt cei care au fost condamnati definitiv?

Prin decizia penala nr. 198/2019 din 04 iunie 2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat urmatoarele: 

Condamna pe inculpatul FIERARU STEFAN, la data faptelor judecator la Curtea de Apel Ploiesti, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public si de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Pe parcursul termenului de incercare condamnatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 zile la S.C. Servicii de gospodarie urbana Ploiesti S.R.L. si Administratia parcului memorial „Constantin Sere”.

Prin decizia penala nr. 566 din 05.06.2019, Curtea de Apel Suceava a hotarat condamnarea inculpatului PINTESCU VASILE DRAGOS la o pedeapsa de un an si 10 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani si interzicerea, pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 80 zile, in cadrul Primariei comunei Straja, jud. Suceava sau in cadrul Primariei Orasului Vicovu de Sus, jud. Suceava, afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate nu poate presta aceasta munca.

Prin decizia penala nr. 571 din 05.06.2019, Curtea de Apel Suceava a hotarat condamnarea inculpatului AXINTE MIHAI, director in cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva – Directia Silvica Botosani, la data faptei, la o pedeapsa de 4 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 9 ani si interzicerea, pe o perioada de 5 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata. Obliga inculpatul Axinte Mihai sa plateasca partii civile, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, Directia Silvica Botosani, despagubiri in cuantum de 2.477.232 lei. Obliga inculpatul la plata sumei de 2.800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare in folosul statului. 

Prin decizia penala nr. 531 din 06.06.2019, Curtea de Apel Pitesti a hotarat urmatoarele: 
1. Condamna pe inculpatul PENDIUC TUDOR, la data faptei primar al municipiului Pitesti, la o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
2. Condamna pe inculpatul BRANISTE FLORENTIN-MIRCEA, la data faptei director al Administratiei Domeniului Public Pitesti, la o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa functia de director al Administratiei Domeniului Public Pitesti., pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatii Pendiuc Tudor si Braniste Florentin-Mircea vor presta fiecare, cate o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 90 de zile, in cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges sau in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Arges. Constata ca inculpatul Braniste Florentin Mircea a achitat valoarea prejudiciului in cuantum de 27.747 lei. Obliga inculpatii la plata sumei de 5.000 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare catre stat. 

Prin decizia penala nr. 541 din 10.06.2019, Curtea de Apel Pitesti a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul SANDU ION, la data faptei primar al comunei Davidesti, jud. Arges, la o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea, pe o perioada de un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in forma continuata.
Condamna pe inculpatul LAZAROIU STEFAN FLORIAN, director general al unei societati comerciale, la o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea, pe o perioada de un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Prin decizia penala nr. 815/A din 10.06.2019, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat condamnarea inculpatei MILOS (fosta OGRINJA, fosta DRAGHICI) RODICA, la data faptei director in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, la o pedeapsa de 6 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 2 ani si 6 luni, pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual. Dispune desfiintarea totala a inscrisului falsificat: raportul de evaluare a performantelor profesionale individuale ale personalului contractual. Obliga inculpata la plata sumei de 2.300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. 

Prin decizia penala nr. 814/A din 10.06.2019, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul DAHER ORLANDO EMIL, la data faptei reprezentant al S.C. Avicola Calarasi S.A., la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de un an de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata.
Condamna pe inculpatul SILEANU ANDREI, la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala in forma continuata.
Condamna pe inculpatul MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN, la o pedeapsa de 4 ani inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de un an de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala in forma continuata.
Condamna pe inculpatul ALZAID ABDUL MOUNIM, la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de un an de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala in forma continuata.
In cazul inculpatilor Daher Orlando Emil, Moubarak Mahmoud Sleiman, Sileanu Andrei si Alzaid Abdul Mounim, instanta a tinut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoastere a vinovatiei, potrivit caruia, in caz de condamnare sau amanare a aplicarii pedepsei, limitele de pedeapsa prevazute de lege in cazul pedepsei inchisorii se reduc cu o treime, iar in cazul pedepsei amenzii, cu o patrime. Obliga pe inculpatii Daher Orlando Emil si Sileanu Andrei, in solidar, la plata catre partea civila, Ministerul Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala, a sumei de 772.883,07 lei, cu titlu de despagubiri civile. Obliga pe inculpatii Daher Orlando Emil, Moubarak Mahmoud Sleiman si Alzaid Abdul Mounim, in solidar, la plata catre partea civila, Ministerul Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala, a sumei de 6.532.328,03 lei, cu titlu de despagubiri civile. Constata ca inculpatul Daher Orlando Emil a achitat din prejudiciu suma de 10.000 lei la data de 27.10.2017. Dispune comunicarea prezentei hotarari si catre Oficiul National al Registrului Comertului. Obliga inculpatii Daher Orlando Emil, Moubarak Mahmoud Sleiman, Alzaid Abdul Mounim si Sileanu Andrei la plata sumei de 13.500 de lei fiecare, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat.

Prin decizia penala nr. 486 din 11.06.2019, Curtea de Apel Iasi a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul MILIARE IULIAN, primar al comunei Berezeni, judetul Vaslui si presedinte al Asociatiei crescatorilor de animale „Gospodarul Zootehnist”, la data faptelor, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani si interzicerea, pe o perioada de 4 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal al unei persoane juridice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credinta, de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
Condamna pe inculpata ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE „GOSPODARUL ZOOTEHNIST” BEREZENI, la pedeapsa principala constand in plata unei amenzi penale de 50.000 lei si pedeapsa complementara constand in suspendarea activitatii persoanei juridice pentru o perioada de 2 ani, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credinta, de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Miliare Iulian va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 120 de zile, in cadrul Primariei comunei Berezeni, sau in cadrul Primariei municipiului Vaslui, afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate, nu poate presta aceasta munca. Dispune anularea inscrisurilor falsificate. Obliga pe inculpatii Miliare Iulian, Paruschi Aurel, Paruschi Nicolae si Asociatia crescatorilor de animale „Gospodarul Zootehnist” Berezeni, in solidar, la plata catre partea civila, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, a sumei de 978.072, 08 lei, suma la care se vor adauga accesoriile fiscale calculate de la data efectuarii fiecarei plati, pana la achitarea integrala a debitului principal. Stabileste contributia fiecaruia dintre inculpati la producerea prejudiciului cauzat partii civile astfel: 50 % de catre inculpatul Miliare Iulian, 20% de catre inculpatul Paruschi Nicolae, 20% de catre inculpatul Paruschi Aurel si 10 % de catre Asociatia Crescatorilor de Animale „Gospodarul Zootehnist” Berezeni. Obliga inculpatii Miliare Iulian si Asociatia crescatorilor de animale „Gospodarul Zootehnist” Berezeni la plata sumei de 2.000 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare catre stat.

Prin decizia penala nr. 929 din 12.06.2019, Curtea de Apel Craiova a hotarat condamnarea inculpatei PERIANU IOANA, la o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani si interzicerea, pe o perioada de un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a exercita profesia de referent in cadrul Primariei Gogosu, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene in forma continuata. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 80 de zile lucratoare, in cadrul Primariei comunei Gogosu, judetul Mehedinti, sau in cadrul unei unitati scolare subordonate Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti. Dispune desfiintarea inscrisurilor falsificate, pe baza carora inculpata a obtinut pe nedrept fonduri europene. Obliga inculpata Perianu Ioana sa plateasca partii civile, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) – Centrul Judetean Mehedinti, suma de 30.485,05 lei, reprezentand sume incasate necuvenit pentru campaniile din anii 2010-2011, impreuna cu accesoriile la aceasta, calculate pana la momentul achitarii efective. Obliga inculpata la plata sumei de 3.000 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare catre stat. 

Prin decizia penala nr. 579 din 13.06.2019, Curtea de Apel Constanta a hotarat condamnarea inculpatului NASTASE CORNEL, la o pedeapsa de un an si 6 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 3 ani si 6 luni, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene in forma continuata. Inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului Nastase Stelian pentru infractiunea retinuta in sarcina lui, ca urmare a intervenirii decesului acestuia. Obliga inculpatul Nastase Cornel, sa plateasca partii civile, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) suma de 193.730,84 lei, plus dobanda legala pana la data platii cu titlul de despagubiri civile. Obliga inculpatul Nastase Cornel, sa plateasca partii civile, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (A.F.I.R.), suma de 105.906,96 lei, plus dobanda legala pana la data platii cu titlul de despagubiri civile. Obliga inculpatul Nastase Cornel la plata sumei de 3.500 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare catre stat. 

Prin decizia penala nr. 500 din 14.06.2019, Curtea de Apel Iasi a stabilit fata de inculpatul PADURE GHEORGHE, functionar in cadrul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Iasi, la data faptei, o pedeapsa de 4 luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii. Dispune desfiintarea partiala a inscrisului intitulat „PROCURA SPECIALA”. Obliga inculpatul la plata sumei de 200 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare catre stat. 

Prin decizia penala nr. 854/A din 18.06.2019, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat condamnarea inculpatului LEASA DAN, la o pedeapsa de 8 ani si 2 luni inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de 3 ani de la executarea pedepsei inchisorii, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune in forma continuata si spalare de bani in forma continuata. In cazul acestui inculpat, instanta a tinut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoastere a vinovatiei, potrivit caruia, in caz de condamnare sau amanare a aplicarii pedepsei, limitele de pedeapsa prevazute de lege in cazul pedepsei inchisorii se reduc cu o treime, iar in cazul pedepsei amenzii, cu o patrime. Obliga inculpatul Leasa Dan la plata catre partea civila, SC MARFIN LEASING IFN (Romania) SA a sumei de 5.946.308,93 lei, cu titlu de daune materiale aferente celor 12 contracte de leasing financiare, precum si a sumei de 31.770.414,71 lei, cu titlu de daune materiale aferente celor 34 de contracte comerciale de vanzare-cumparare incheiate. Obliga inculpatul la plata sumei de 8.400 lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. 

Prin decizia penala nr. 857/A din 18.06.2019, Curtea de Apel Bucuresti admite acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie cu inculpatul DOMSA CRISTIAN IOAN si il condamna pe acesta la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 6 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la luare de mita, complicitate la trafic de influenta (2 fapte) si spalare a banilor. Dispune confiscarea speciala a unui imobil situat in municipiul Brasov. Obliga inculpatul la plata sumei de 6.150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. 

Prin sentinta penala nr. 750 din 02.05.2019, definitiva prin neapelare la data de 19.06.2019, Tribunalul Bucuresti admite acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie cu inculpatul HORNEGGER JOSEF, la data faptelor reprezentant al unei companii austriece si il condamna pe acesta la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la dare de mita (2 fapte) si complicitate la cumparare de influenta. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 90 zile, in cadrul Administratiei Domeniului Public Sector 1, sau in cadrul Administratiei Domeniului Public Sector 2, cu exceptia cazului in care, din cauza starii de sanatate, nu poate presta aceasta munca. Dispune confiscarea speciala a sumei de 1.100.000 euro, dobandita de inculpat prin savarsirea infractiunilor retinute in sarcina sa. Obliga inculpatul la plata sumei de 10.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. 

Condamna pe inculpatul BALAICAN VASILE, la data faptei procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani si interzicerea, pe o perioada de 4 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public si de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 90 (nouazeci) de zile lucratoare in cadrul Primariei Comunei Lumina, Judetul Constanta sau la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Condamna pe inculpatul DIOFTACHE RAZVAN la o pedeapsa de 6 (sase) ani si 6 (sase) luni inchisoare si interzicerea, atat pe perioada executarii pedepsei cat si pe o perioada de 4 ani dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta. Dispune confiscarea sumei de 500 (cinci sute) euro de la inculpatul Balaican Vasile. Obliga inculpatii la plata a cate 6.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. 

Prin decizia penala nr. 220 din 21.06.2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul DUMITRU CATALIN, la data faptelor vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P.), la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei autoritati publice, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si spalare a banilor. Condamna pe inculpatul DUMITRU RADULESCU CATALIN – ALEXANDRU, fiul primului mentionat, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendare pe durata unui termen de incercare de 5 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la luare de mita si complicitate la spalare a banilor. Condamna pe inculpatul MURESAN MICHAEL, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare si interzicerea in timpul executarii pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta, dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Condamna pe inculpatul CIUPAC (fost DRAGOS) VASILE – NICOLAE, la o pedeapsa de 2 ani inchisoare si interzicerea in timpul executarii pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor. Condamna pe inculpatul BRAN DANIEL – MARIN, la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare pe durata unui termen de incercare de 6 ani, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si spalare a banilor. In cazul inculpatilor Bran Daniel – Marin si Ciupac (fost Dragos) Vasile Nicolae, instanta a tinut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoastere a vinovatiei, potrivit caruia, in caz de condamnare sau amanare a aplicarii pedepsei, limitele de pedeapsa prevazute de lege in cazul pedepsei inchisorii se reduc cu o treime, iar in cazul pedepsei amenzii, cu o patrime. Dispune confiscarea speciala, de la inculpatul Bran Daniel–Marin, a sumelor de 775.000 lei si 55.000 de euro, in echivalent lei la cursul B.N.R. de la data platii, precum si a autoturismului marca Audi A8 inmatriculat pe numele unui tert interpus. Dispune confiscarea speciala de la inculpatul Ciupac (fost Dragos) Vasile Nicolae a sumei de 474.032 lei, precum si a autoturismului marca BMW 730 D si a autoturismului marca BMW X6 inmatriculat pe numele unui tert interpus. Dispune confiscarea speciala de la inculpatul Dumitru Catalin a sumei de 787.000 euro, in echivalent in lei la cursul BNR de la data platii, precum si a autoturismului marca BMW 320 DX Drive Coupe inmatriculat pe numele unui tert interpus. Dispune confiscarea speciala de la inculpatul Dumitru Radulescu Catalin- Alexandru a unui apartament situat in Bucuresti si a autoturismului marca Mercedes–Benz.

Prin decizia penala nr. 662 din 21.06.2019, Curtea de Apel Constanta a hotarat condamnarea inculpatei IANA STANUTA, la data faptei secretar comuna Primaria comunei Dobromir, jud. Constanta, la o pedeapsa de 1 an si 80 de zile inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de un an de la executarea pedepsei inchisorii, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa. Obliga inculpata la plata sumei de 1.400 lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. 

Prin decizia penala nr. 221 din 24.06.2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul ROSU BOGDAN, administrator a doua societati comerciale, la o pedeapsa de 6 ani inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor.
Condamna pe inculpatul ROSU ION, asociat si administrator a doua societati comerciale, la o pedeapsa de 5 ani si 6 luni inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor.
Condamna pe inculpatul IVAN FLORIN – CATALIN, administrator al unor societati comerciale la data faptelor, in prezent avocat in Baroul Bucuresti, la o pedeapsa de 4 ani inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.
Condamna pe inculpatul PAGLIOTTO PAOLO, imputernicit a doua societati comerciale, la o pedeapsa de 3 ani si 4 luni inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala.
Condamna pe inculpata S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L., la pedeapsa principala constand in plata unei amenzi penale de 700.000 lei si pedeapsa complementara constand in dizolvarea persoanei juridice, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor.
Condamna pe inculpata S.C. DOUBLE IMAGE INTERNATIONAL S.R.L., la pedeapsa principala constand in plata unei amenzi penale de 20.000 lei si pedeapsa complementara constand in dizolvarea persoanei juridice, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor.
In cazul inculpatului Pagliotto Paolo, instanta a tinut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoastere a vinovatiei, potrivit caruia, in caz de condamnare sau amanare a aplicarii pedepsei, limitele de pedeapsa prevazute de lege in cazul pedepsei inchisorii se reduc cu o treime, iar in cazul pedepsei amenzii, cu o patrime. Achita pe inculpatul ROSU ANDREI pentru savarsirea a doua infractiuni de complicitate la evaziune fiscala, intrucat nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea. Obliga pe inculpatii Rosu Bogdan, Rosu Ion, Pagliotto Paolo si Ivan Florin Catalin si inculpata persoana juridica S.C. Belgravo Trade International S.R.L., in solidar, la plata catre partea civila, Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, a sumei de 5.218.950 lei, reprezentand despagubiri civile, la care se adauga obligatiile fiscale accesorii (majorari, dobanzi si penalitati) calculate conform legislatiei fiscale, incepand cu data scadentei obligatiei de plata si pana la data executarii integrale a platii (inculpatul Ivan Florin Catalin doar pana la limita sumei de 468.492,5 lei). Obliga pe inculpatii Rosu Bogdan, Rosu Ion si inculpata persoana juridica S.C. Double Image International S.R.L. ( in prezent SC Legal Gate Solutions SRL), in solidar, la plata catre partea civila, Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, a sumei de 56.314 lei, reprezentand despagubiri civile, la care se adauga obligatiile fiscale accesorii (majorari, dobanzi si penalitati) calculate conform legislatiei fiscale, incepand cu data scadentei obligatiei de plata si pana la data executarii integrale a platii. Dispune comunicarea prezentei hotarari la data ramanerii definitive catre Oficiul National al Registrului Comertului. Obliga pe fiecare dintre inculpatii Rosu Bogdan, Rosu Ion, Pagliotto Paolo, Ivan Florin Catalin, SC Belgravo Trade Internatinoal SRL si SC Double Image Internatoinal SRL( in prezent SC Legal Gate Solutions SRL) la plata sumei de cate 10.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Obliga apelantii intimati inculpati Rosu Bogdan, Pagliotto Paolo, Ivan Florin Catalin, Rosu Ion si S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L., prin lichidator judiciar, la plata sumei de cate 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Prin decizia penala nr. 647 din 24.06.2019, Curtea de Apel Ploiesti admite acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei cu inculpatul ANTONIE VASILE si il condamna pe acesta la o pedeapsa de un an si 4 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la folosirea cu rea-credinta de documente false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 zile, in cadrul Primariei comunei Brebu sau in cadrul Scolii Gimnaziale Matei Basarab Brebu. Obliga inculpatul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. 

Prin decizia penala nr. 224/1 din 25.06.2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul DRUGA DAN - FLORIN, la data faptei avocat in cadrul Baroului Iasi si prodecan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare si interzicerea, atat in timpul cat si pe o perioada de 3 ani de la executarea pedepsei inchisorii, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a exercita functia de profesor sau vreo functie de conducere in invatamantul de stat sau particular, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Condamna pe inculpatul BOCANCEA SORIN, la data faptei rector al Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, la o pedeapsa de un an inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a exercita functia de rector si profesor in invatamantul de stat sau particular, pentru savarsirea infractiunii de instigare la fals intelectual. Condamna pe inculpatul BOCANCEA ANTONIE CRISTIAN, la data faptelor profesor universitar doctor in cadrul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, la o pedeapsa de un an si 4 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a exercita functia de profesor in invatamantul de stat sau particular, pentru savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si fals intelectual. Condamna pe inculpatul BUCUCI MARK, la data faptelor lector universitar doctor in cadrul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, la o pedeapsa de un an inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a exercita functia de profesor in invatamantul de stat sau particular, pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual in forma continuata. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatii Bocancea Sorin, Bocancea Antonie Cristian si Bucuci Mark vor presta fiecare, cate o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Consiliul Local Iasi, Directia de Exploatare a Patrimoniului, Sediul Administrativ.

Prin decizia penala nr. 597 din 25.06.2019, Curtea de Apel Pitesti a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul BEREVOIANU CORNELIU, la data faptelor primar al comunei Nucsoara, judetul Arges, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la fals intelectual in forma continuata, fals intelectual in forma continuata si complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Condamna pe inculpatul BALAIANU NAE, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la folosirea sau prezentarea cu rea credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene in forma continuata si complicitate mijlocita in forma complicitatii la instigare la fals intelectual in forma continuata. Condamna pe inculpatii FULGA LIVIU si BERJEA LEONTINA-VERONICA, la data faptei referent superior in cadrul Primariei comunei Nucsoara, judetul Arges, la cate o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea, pe o perioada de un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatii Berevoianu Corneliu si Balaianu Nae vor presta fiecare, cate o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 120 de zile lucratoare, primul in cadrul Primariei Nucsoara sau in cadrul Primariei Corbi, iar al doilea in cadrul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Buzau sau in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatii Fulga Liviu si Berjea Leontina-Veronica vor presta fiecare, cate o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile lucratoare, in cadrul Primariei Nucsoara sau in cadrul Primariei Corbi. Obliga pe inculpatul Balaianu Nae in solidar cu partea responsabila civilmente, Obstea Pojarna, la plata catre partea civila, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, a sumei de 987.616,54 lei, la care se adauga accesoriile fiscale, din care: suma de 637.011,56 lei in solidar si cu inculpatul Berevoianu Corneliu iar suma de 676.840,99 lei in solidar si cu inculpatii Fulga Liviu si Berjea Leontina. Dispune desfiintarea inscrisurilor falsificate. Obliga pe fiecare inculpat in solidar cu partea responsabila civilmente, Obstea Pojarna, la plata a cate 2.300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. 

Prin decizia penala nr. 173/2019 din 25 iunie 2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul NITESCU VALERIU ROGER, la data faptei sef de cabinet al Ministrului de Interne si Reformei Administrative, la o pedeapsa de 6 ani inchisoare si interzicerea, atat pe perioada executarii pedepsei cat si pe o perioada de 2 ani dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. In cazul inculpatilor Doloiu Gheorghe, David Cristian si Bigiu Marian Cristinel instanta de judecata a dispus achitarea. Obliga inculpatul Nitescu Valeriu - Roger la plata sumei de cate 20.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, din care 12.500 lei in faza de urmarire penala. Confisca de la inculpatul Nitescu Valeriu Roger suma de 1.585.000 lei, precum si autoturismul marca BMW X3 3.0 D. 

Prin decizia penala nr. 675/2019 din 25 iunie 2019, Curtea de Apel Constanta a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul CIRJA VASILE la o pedeapsa de 11 luni inchisoare cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea, pe o perioada de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la folosire cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Cirja Vasile va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 1 Bucuresti sau in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie Sociala Sector 6 Bucuresti.

Condamna pe inculpata SC Marina Travel SRL la pedeapsa de 16.000 lei amenda penala, reprezentand 80 zile amenda a cate 200 lei/zi, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Aplica inculpatei SC Marina Travel SRL pedeapsa complementara a interzicerii de a participa la procedurile de achizitii publice pe o durata de un an. Obliga pe inculpatii SC Marina Travel SRL si Cirja Vasile, in solidar, sa plateasca partii civile Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene suma de 120.858,50 lei, reprezentand despagubiri civile, precum si la plata dobanzii legale aferente debitului principal, calculata in temeiul OUG nr 13/2011, incepand cu data de 24 iunie 2011 si pana la achitarea integrala a prejudiciului. Obliga pe inculpata SC Marina Travel SRL si Cirja Vasile sa plateasca statului cate 3.500 lei fiecare, reprezentand cheltuieli judiciare. 

Prin decizia penala nr. 598/2019 din 26 iunie 2019, Curtea de Apel Pitesti a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpata PETCU MIHAELA-ECATERINA la o pedeapsa de 6 ani inchisoare si interzicerea, atat pe perioada executarii pedepsei cat si pe o perioada de 5 ani dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, in forma continuata.
Condamna pe inculpatul PETCU ION la o pedeapsa de 5 ani si 6 luni inchisoare si interzicerea, atat pe perioada executarii pedepsei cat si pe o perioada de 5 ani dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, in forma continuata.
Condamna pe inculpatul FALCA FLORIN la o pedeapsa de 4 ani inchisoare si interzicerea, atat pe perioada executarii pedepsei cat si pe o perioada de 5 ani dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunii de evaziune complicitate la evaziune fiscala in forma continuata.
Obliga pe inculpatii Petcu Ion, Petcu Mihaela Ecaterina si Falca Forin, in solidar, iar pe inculpatul Petcu Ion in solidar si cu partile responsabile civilmente SC A. T. SRL, SC P. T. M. SRL si SC G. P. T. SRL; pe inculpata Petcu Mihaela Ecaterina, in solidar si cu partile responsabile civilmente SC A. T. SRL, SC P. T.M. SRL si SC G. P. T. SRL;pe inculpatul Falca Florin, in solidar si cu partea responsabila civilmente SC A. G. I. SRL, la plata catre partea civila Statul Roman prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala-Directia Generala a Finantelor Publice Arges, a sumei totale de 10.222.821,49 lei, la care se adauga sumele reprezentand obligatii fiscale accesorii datorate, in conditiile Codului de procedura fiscala, pana la data platii efective. Obliga pe inculpatii Petcu Ion, Petcu Mihaela Ecaterina si Falca Forin, in solidar cu partile responsabile civilmente SC A. T. SRL, SC P.T. M. SRL, SC G. P. T. SRL, SC A. G. I. SRL la plata sumei totale de 125.000 lei (119.000 de lei in faza de urmarire penala si 6.000 de lei, in cursul judecatii).

Prin decizia penala nr. 688/2019 din 27 iunie 2019, Curtea de Apel Constanta a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul LETCANU REMUS, la data faptelor lucrator vamal in cadrul Biroului Vamal Constanta – Directia generala a vamilor, la o pedeapsa de 2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 2 ani si 8 luni inchisoare si interzicerea pe o perioada de 2 ani, de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea a doua infractiuni de luare de mita.
Condamna pe inculpatii: 
SAPERA GEORGE-DANIEL, la data faptei lucrator in cadrul Capitaniei Portului Constanta - Autoritatea Navala Romana,  
CHIOIBAS MARIAN, la data faptei agent sef principal de politie al Politiei de frontiera din cadrul Punctului de Control Trecere Frontiera Constanta - Garda de Coasta – Grupul de Nave Constanta,
ALI SEVER, la data faptei lucrator in cadrul Capitaniei Portului Constanta – Autoritatea Navala Romana, 
CATALINA EUSEBIU, la data faptei lucrator vamal in cadrul Biroului Vamal Constanta – Directia Generala a Vamilor - Agentia Nationala de Administrare Fiscala, 
ADOCHITEI CONSTANTIN-CIPRIAN, la data faptei lucrator vamal in cadrul Biroului Vamal Constanta – Directia Generala a Vamilor - Agentia Nationala de Administrare Fiscala,
CARAMAN CATALIN-PETRISOR, la data faptei lucrator in cadrul Capitaniei Portului Constanta – Autoritatea Navala Romana, 
la o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 2 ani inchisoare si interzicerea pe o perioada de 2 ani, de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea a infractiunii de luare de mita.
Condamna pe inculpatul STOICA ADRIAN-DUMITRU, la data faptei agent sef principal de politie al Politiei de frontiera din cadrul Punctului de Control Trecere Frontiera Constanta - Garda de Coasta – Grupul de Nave Constanta, la o pedeapsa de de 2 ani si 1 luna inchisoare inchisoare cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de de 2 ani si 6 luna inchisoare si interzicerea pe o perioada de 2 ani, de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea a infractiunilor de luare de mita si omisiunea sesizarii.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatii vor presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta sau in cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate, inculpatul nu poate presta aceasta munca, pe o perioada de 60 de zile lucratoare. Fata de inculpatii Bratu Gabriel Aurelian, Botea Daniel, Verisan Daniel, Mosoiu Marcel Laurentiu, instanta de judecata a dispus achitarea. Dispune fata de inculpatii Patrascu Marinel, Dina Titi si Alexoi Mihai Marcel renuntarea la aplicarea pedepsei si le aplica acestora cate un avertisment. Obliga inculpatii Chioibas Marin, Sapera George Daniel, Letcanu Remus, Ali Sever, Catalina Eusebiu, Stoica Adrian Dumitru, Adochitei Constantin Ciprian si Caraman Catalin Petrisor la plata a cate 700 lei, cheltuieli judiciare catre stat. Dispune obligarea inculpatului Letcanu Remus la plata sumei de 1.800 lei, a inculpatului Sapera George Daniel la plata sumei de 1.500 lei, a inculpatului Stoica Adrian Dumitru la plata sumei de 1500 lei, a inculpatului Chioibas Marian la plata sumei de 1.500 lei, a inculpatului Ali Sever la plata sumei de 1.500 lei, a inculpatului Patrascu Marinel la plata sumei de 1.000 lei, a inculpatului Dina Titi la plata sumei de 1.000 lei, a inculpatului Catalina Eusebiu la plata sumei de 1.500 lei, a inculpatului Adochitei Constantin la plata sumei de 1.500 lei si a inculpatului Caraman Catalin Petrisor la plata sumei de 1.500 lei. In cauza s-a dispus confiscarea mai multor pachete de tigari. 

Prin decizia penala nr. 176/2019 din 28 iunie 2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul MOCANU VICTOR, la data faptei presedinte al Consiliului Judetean Buzau, la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 6 ani si 6 luni, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, in forma calificata si in forma continuata.
Condamna pe inculpatul LUNGU CONSTANTIN, la data faptelor director executiv al Directiei pentru Administrarea Patrimoniului si Investitii, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 6 ani, pentru savarsirea infractiunilor de: complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, in forma calificata si in forma continuata si fals intelectual in legatura cu infractiunile de coruptie, in forma continuata.
Condamna pe inculpatul BADIC DANIEL MIHAIL, la data faptei administrator al unei societati comerciale cu capital privat, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 5 ani, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, in forma calificata.
Condamna pe inculpata HUSEA EUGENIA, la data faptei reprezentant comercial al unei societati cu capital privat, la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 4 ani si 6 luni, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, in forma calificata. Admite actiunea civila formulata de Consiliul Judetean Buzau si obliga in solidar pe inculpatii Mocanu Victor, Lungu Constantin, Badic Daniel Mihail si Husea Eugenia, iar pe inculpatii Badic Daniel Mihail si Husea Eugenia in solidar si cu partea responsabila civilmente SC M. F.P. SRL, la plata sumei de 565.445,05 lei. Obliga inculpatii la plata sumei de cate 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. 

Prin decizia penala nr. 861/2019 din 28.06.2019, Curtea de Apel Galati a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpatul GHEORGHE BUNEA STANCU, la data faptei presedinte al Consiliului Judetean Braila, la o pedeapsa de 3 (trei) ani si 8 (opt) luni inchisoare si interzicerea pe perioada executarii pedepsei a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, si pe o perioada de 10 ani, dupa executarea pedepsei principale, a dreptului de de a ocupa o functie publica, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, in forma continuata. Fata de inculpata Rusu Alina Daniela, instanta de judecata a dispus achitarea. Obliga pe inculpatul Gheorghe Bunea Stancu sa plateasca statului suma de 3.000 lei, reprezentand cheltuieli judiciare. 

Prin decizia penala nr. 979/2019 din 28.06.2019, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat urmatoarele: 
Condamna pe inculpata LIN XIUMEI, la data faptei administrator a unei societati comerciale, la o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va desfasura o activitate neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Societatii Medicale Sf. Cuvioasa Paraschiva sau in cadrul Directia de Asistenta Educationala, pe o perioada de 60 zile lucratoare. Stabileste in sarcina inculpatilor DAMIAN ROBERTO-IULIAN si COSTEA MARIAN, la data faptelor agenti de politie judiciara in cadrul I.P.J. Ilfov – Politia orasului Voluntari, pedeapsa de 1 an inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru savarsirea infractiunii de tainuire. Fata de inculpatul Ivanescu Ciprian-Alexandru instanta de judecata a dispus achitarea. Obliga pe fiecare dintre inculpati la plata sumei de 1.700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Confisca de la inculpatul Costea Marian suma de 400 lei. Confisca de la inculpatul Damian Roberto Iulian suma de 300 lei. Confisca de la inculpatul Ivanescu Ciprian Alexandru suma de 300 lei. 


Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 16 Iulie 2019
Votati articolul "DNA: In iunie au fost condamnati definitiv 65 de inculpati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016