Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Drept comercial 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Model Antecontract de vanzare-cumparare

Model Antecontract de vanzare-cumparare

Antecontractul de vanzare-cumparare este actul incheiat intre un vanzator si un cumparator, de principiu, inainte de vanzarea unui imobil. Altfel spus, antecontractul de vanzare-cumparare este o promisiune scrisa si asumata, prin care viitorul vanzator se obliga sa vanda un apartament potentialului cumparator, iar acesta se obliga sa il cumpere.

In cazul unui imobil, antecontractul de vanzare-cumparare poate fi semnat sau NU in prezenta notarului, intre un dezvoltator imobiliar si un viitor cumparator.

Mare atentie la clauzele promisiunii semnate! Din pacate, in multe situatii se poate ajunge la imposibilitatea recuperarii avansului platit, in cazul in care promisiunea vanzarii nu este implinita.
 

Model antecontract vanzare-cumparare imobil

 
Incheiat astazi ................................
la ...................................................
 
I. PARTILE CONTRACTANTE
 
1.1. .......................................................................... cu domiciliul in ...................................................,
(numele si prenumele) (localitatea)
str. .................................... nr. ......, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament ......, judetul/sectorul ............, avand actul de identitate seria ....... numarul ..............., eliberat de ..................., la data de ................., codul numeric personal ................., in calitate de promitent-vanzator si
 
1.2. .......................................................................... cu domiciliul in ...................................................,
(numele si prenumele) (localitatea)
str. .................................... nr. ......, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament ......, judetul/sectorul ....................................., avand actul de identitate seria ......, numarul ..............., eliberat de ..................., la data de ................., codul numeric personal .............................., in calitate de promitent-cumparator
au convenit sa incheie prezentul antecontract de vanzare-cumparare cu respectarea urmatoarelor clauze:
 
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
 
2.1. Promitentul-vanzator se obliga sa vanda promitentului-cumparator apartamentul nr. ........... situat in ....................................................., str. ........................... nr. ......, bloc ....., scara ....., etaj ....., 
                                    (localitatea)
judetul/sectorul .............................., avand numarul cadastral ........................, compus din ....... camere de locuit si dependinte (vestibul, bucatarie, baie, culoar, camera de serviciu, balcon, logie etc.) cu o suprafata utila de ....... mp, reprezentand ...% din imobil, impreuna cu dreptul de coproprietate asupra partilor si dependintelor comune ale imobilului, care prin destinatia lor sunt in folosinta comuna a tuturor proprietarilor in cota indiviza de .....%, precum si dreptul de folosinta asupra terenului aferent apartamentului in suprafata de ...... mp atribuit pe toata durata existentei constructiei.
 
2.2. Totodata, promitentul-vanzator se obliga sa transmita si postul telefonic instalat in apartamentul sus-mentionat, cu numarul de apel ............................................
2.3. Promitentul-vanzator detine apartamentul prin ............................., conform ..................., transcris sub nr. ...................... din .................., la Judecatoria ....................., pretul apartamentului fiind achitat integral.
 
III. PRETUL CONTRACTULUI
 
3.1. Promitentul-cumparator a platit, iar promitentul-vanzator a primit pretul apartamentului nr. ........, situat in ........................................., str. ......................................... nr. ......, bloc ......, scara ......,
(localitatea)
etaj ......, judetul/sectorul ........................................, avand numarul cadastral ..................................... 
 
IV. OBLIGATIILE PARTILOR
 
4.1. Partile contractante se obliga sa incheie contractul de vanzare-cumparare pentru apartamentul sus-mentionat pana la data de ..........................................
4.2. In cazul in care partile nu vor incheia contractul de vanzare-cumparare in termenul stabilit mai sus:
a) din vina promitentului-vanzator, atunci promitentul-vanzator va plati promitentului-cumparator intreaga suma pe care acesta i-a achitat-o la data incheierii prezentului antecontract, sau, promitentul-cumparator, in temeiul art. 1669 Cod civil, va putea solicita instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare/cumparare; 
sau 
a) din vina promitentului-vanzator, atunci promitentul-vanzator va plati promitentului-cumparator dublul sumei pe care acesta i-a achitat-o la data incheierii prezentului antecontract, conform art. 1544 alin. 2 teza a II-a Cod civil.
b) din vina promitentului-cumparator, atunci promitentul-cumparator nu va mai putea solicita promitentului-vanzator restituirea sumei platite acestuia.
 
V. GARANTII
 
5.1. Promitentul-vanzator garanteaza ca apartamentul sus-mentionat nu face obiectul nici unui litigiu judecatoresc, ca este liber de orice sarcini (ipoteci), ca nu exista nici o terta persoana care sa ridice vreo pretentie, indiferent de natura ei, in legatura cu apartamentul care face obiectul prezentului contract si ca il va preda, in fapt, promitentului-cumparator, astazi, data semnarii prezentului antecontract si garanteaza promitentul-cumparator contra oricaror vicii ascunse, conform art. 1707 Cod civil.
5.2. Promitentul-cumparator se obliga ca, pana la incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, sa foloseasca apartamentul ca un bun proprietar, sa efectueze reparatiile curente si utile si sa achite toate cheltuielile aferente apartamentului, si anume cheltuielile de intretinere, energie electrica si termica, telefonice si orice alte cheltuieli care revin proprietarilor.
 
VI. CLAUZE GENERALE REFERITOARE LA PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
 
6.1. Promitentul-vanzator colecteaza si prelucreaza datele personale ale promitentului-cumparator in conformitate cu legislatia in vigoare, in modalitati care asigura confidentialitatea si securitatea adecvata a acestor date, in vederea asigurarii protectiei impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale. 
6.2. In procesul de prelucrarea a datelor cu caracter personal, Promitentul-vanzator aplica prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a directivei 95/46/CE (regulamentul general privind protectia datelor) si ale legislatiei nationale.
6.3 Scopul prelucrarii: Datele cu caracter personal ale promitentului-cumparator, comunicate in cadrul prezentului contract, vor fi prelucrate de Promitentul-vanzator in scopul executarii prezentului contract la care promitentul-cumparator este parte contractanta. 
6.4 Categorii de date: Datele cu caracter personal colectate si prelucrate in vederea executarii prezentului antecontract sunt urmatoarele: (de ex.: nume si prenume, adresa, serie si numar carte de identitate, cod numeric personal, numar de telefon/fax, adresa de posta electronica, cod bancar).
6.5 Datele personale ale promitentului-cumparator, comunicate in cadrul prezentului antecontract, pot fi comunicate de Promitentului-vanzator institutiilor publice, in conformitate cu obligatiile legale care ii revin acestuia.
6.6 In situatia in care este necesara prelucrarea datelor personale ale promitentului-cumparator in alte scopuri decat cele prevazute la pct.6.3 Promitentul-vanzator va informa promitentul-cumparator si ii va solicita acordul scris cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.
6.7 Promitentul-vanzator asigura dreptul promitentului-cumparator la informare si acces la datele cu caracter personal, dreptul la rectificare, actualizare, portabilitate, stergere, la restrictionare si opozitie in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.
6.8 Datele personale ale promitentului-cumparator sunt pastrate de Promitentul-vanzator pe intreaga perioada de executare a contractului si ulterior incetarii acestuia, in conformitate cu prevederile legale referitoare la arhivarea documentelor.
 
VII. ALTE CLAUZE
 
7.1. Promitentul-vanzator il imputerniceste pe promitentul-cumparator sa-l reprezinte cu depline puteri, in fata oricaror persoane fizice si juridice, precum si in fata autoritatilor administratiei publice si judecatoresti, in vederea sustinerii si apararii drepturilor si intereselor noastre, putand lua, dupa libera sa apreciere, orice masuri in legatura cu indeplinirea tuturor actelor de administrare si conservare a drepturilor sale privind apartamentul, sa plateasca orice suma de bani ar datora catre institutii reprezentand impozite, taxe sau cu orice alt titlu si, in general, sa faca orice declaratii si cereri si sa primeasca orice inscrisuri oficiale cu privire la apartament. De asemenea, promitentul-cumparator va efectua, in numele si pentru promitentul-vanzator orice act sau fapt juridic pentru o buna administrare si conservare a apartamentului, in care scop va efectua toate lucrarile necesare intretinerii acestuia.
 
Redactat si editat/multiplicat in ................. exemplare la Notarul Public ......................... cu sediul in .......................
 
 
 
PROMITENT-VANZATOR                            PROMITENT-CUMPARATOR
 

Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriData aparitiei: 24 Aprilie 2023
Votati articolul "Model Antecontract de vanzare-cumparare":
Rating:

Nota: 2.94 din 5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2023 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2023

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016