Sunt numeroase cazuri in care clientii isi mint avocatii. Rezultatele sunt intotdeauna negative. Avocatul nu te poate apara in mod corespunzator daca nu cunoaste toate informatiile pe care sa construieasca un caz bine aparat.
Concret, avocatii nu ne pot apara daca nu intelegem de la bun inceput un lucru cat se poate de simplu: ca trebuie sa fim sinceri cu ei.
Acest lucru inseamna urmatoarele:
- Descrie-le situatia asa cum este de fapt si de drept, nu cum ti-ai dori sa fie. Pentru asta trebuie sa sondezi adanc si sa scoti la iveala chiar si cele mai grele regrete pe care le ai fata de greselile pe care le-ai comis.
Nou A aparut Legea 81 2018 privind TELEMUNCA Sunteti pasibil de amenzi intre 2 000 si 10 000 de lei V-am pregatit un material de exceptie care va explica in detaliu ce obligatii aveti ca angajator care sunt capcanele fiecarui articol din noua lege cum puteti evita din start amenzi dure In mod sigur si dvs veti fi afectat de...
- Nu inflori situatia. Nu incerca sa o cosmetizezi. Nu iti aduce singur circumstante atenuante daca ele nu exista in mod real. Avocatul isi va construi calea de aparare pe informatiile pe care tu i le pui la dispozitie. Orice nuanta conteaza enorm.
- Nu te baza ca daca avocatul nu stie tot, nici nu va afla si atunci sunt sanse minime sa refuze sa te apere. Avocatii au cateva simturi specifice profesiei: investigheaza rapid, te citesc imediat si nu pot fi mintiti prea usor.
- Ofera-le toate informatiile necesare pentru ca in lipsa lor, avocatul munceste mai mult si procesul va dura mai mult, de cele mai multe ori.
- Ofera-le toate datele problemei fara teama ca vei fi judecat. Avocatul trebuie sa te apere si trebuie sa pastreze confidentialitatea informatiilor pe care i le transmiti. Pe baza informatiilor tale, cazul va lua o anumita forma sau alta.
Avocatul este profesionistul care te va apara, cu maxim de profesionalism, in conditiile propriilor tale actiuni savarsite. Nu il privi ca pe o persoana care te va judeca pentru faptele comise.
Avocatul nu poate face minuni, nu poate face ca infractiunile sa dispara in neant. Dar poate face tot posibilul sa iti construiasca apararea cea mai buna.
Nu sunt putine cazuri in care avocatii afla informatii sensibile in mijlocul procesului, informatii pe care s-ar fi putut baza pentru a-si construi cazul.
Nu uitam faptul ca avocatii pot oricand renunta sa ofere asistenta juridica in cazul clientilor care le ascund informatii. Au tot dreptul sa o faca.
Intrebare: Buna seara. Actualmente sunt pensionar si in activitatea ce am depus-o am totalizat un stagiu de cotizare dupa cum urmeaza : - in grupa 1 : 19 ani 9 luni 5 zile - conditii deosebite : 2 ani 5 luni 12 zile - conditii normale : 10 ani 1 luna 16 zile In momentul de fata intreprinderea la care am lucrat cei 10 ani 1 luna 16 zile in conditii normale, emite adeverinte din care reiese faptul ca perioada respectiva se incadreaza in grupa 2 de munca. Pentru a putea obtine in mod legal aceste acte, e nevoie de un demers juridic si anume de declansare a unui proces la tribunal, care desigur comporta si anumite costuri. In aceste conditii, intrebarea mea este urmatoarea : daca voi face acest demers si in final voi obtine actul din care reiese ca cei 10 ani 1 luna 16 zile sunt recunoscuti ca facand parte in grupa 2 de munca, in final punctul de pensie se va majora, sau nu va avea loc nicio schimbare in acest sens ? In speranta ca voi obtine un raspuns edificator, va multumesc anticipat. misu007
Raspuns: Punctul de pensie are o valoare fixa stabilita de guvern. Pentru anul 2014 are o valoare de ~790,14 ... [citeste tot raspunsul aici...]