Guvernul vrea ca plajele nou create la Marea Neagra, care nu pot fi inchiriate in prezent, sa fie atribuite direct firmelor care au deja contracte de inchiriere "in vecinatatea lor vestica".
Pe masa guvernantilor se afla o ordonanta de urgenta prin care, pentru sezonul turistic estival 2022 pe litoralul romanesc al Marii Negre, suprafetele noi de plaja care nu sunt inchiriate pot fi atribuite direct operatorilor economici.
Atribuirea plajelor de la Marea Neagra nou create se face operatorilor din "vecinatatea vestica"
"Pentru sezonul turistic estival 2022 pe litoralul romanesc al Marii Negre, prin derogare de la prevederile art. 333 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, suprafetele de plaja nou create, ca urmare a implementarii proiectului „Reducerea eroziunii costiere”, suprafete ce nu sunt inchiriate, pot fi atribuite direct operatorilor economici care au incheiate contracte de inchiriere a plajelor aflate in vecinatatea vestica a acestor suprafete, cu respectarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.19/2006 privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.274/2006, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata in Ordonanta de urgenta aflata pe masa guvernantilor.
Ordonanta prevede ca, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare, operatorii economici care au incheiate contracte de inchiriere a plajelor aflate in vecinatatea vestica a suprafetelor prevazute la art. 1 pot transmite Administratiei Nationale „Apele Romane” prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral o adresa, prin care solicita incheierea unui act aditional, in vederea utilizarii suprafetei de plaja nou creata, prevazuta la art. 1.
Netransmiterea adresei in termenul de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta atrage decaderea acestora din dreptul de a beneficia de aplicarea acestor prevederi.
Sume percepute din inchirierea suprafetelor de plaja ajung in conturile Apele Romane
Administratia Nationala „Apele Romane” prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral, dupa inregistrarea adresei, prin care solicita incheierea unui act aditional, in vederea utilizarii suprafetei de plaja nou creata, prevazuta la art.1, este obligata sa initieze demersurile de incheiere a actelor aditionale.
Actele aditionale se incheie in termen de cel mult 20 zile de la expirarea termenului si prevad in mod obligatoriu suprafata de plaja nou creata, valoarea chiriei aferente acestei suprafete si durata de valabilitate a acestuia, fara a depasi perioada sezonului estival 2022.
Sumelor percepute din inchirierea acestor suprafete de plaja vor fi utilizate pentru investitii si dezvoltarea infrastructurii bazinelor hidrografice ale cursurilor de apa din Romania.
Proiectul de Ordonanta de urgenta este discutat in sedinta de Guvern din 28 aprilie si isi propune sa reglementeze modul de utilizare a plajelor nou innisipate si utilizate in scop turistic in sezonul turistic 2022.
Cu o experienta de aproape 12 ani in presa scrisa, Ana Maria Ghiarasim aduce in fata cititorilor E-juridic cele mai importante noutati legate de legislatia in domeniu, explicate si comentate in detaliu. Stiri, legi si informatii la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<