"De la 1 ianuarie 2016 intra in vigoare Legea nr.227/2015, noul Cod fiscal al Romaniei, un act normativ de o importanta extraordinara, dat fiind ca prevederile sale privesc pe absolut oricine: intreprinzatori, angajati, dar si liber-profesionisti, someri, pensionari sau, pur si simplu, proprietari ai unor bunuri.", precizeaza specialistii din domeniu.
Cine nu tine pasul cu legislatia in vigoare, risca sa fie lasat pe dinafara. Aici se comit ilegalitatile si unele dintre ele sunt pure greseli.
Noul Cod Fiscal 2016 reprezinta cea mai buna optiune pentru cei care doresc sa fie la curent cu tot ce trebuie pentru a fi in legalitate completa.
Codul fiscal este prin definitie un document foarte complex si foarte stufos. Nu este o lectura simpla, ci una pe care sa o aprofundezi in timp, usor, treptat, cu inghitituri mici.
Lucrarea Noul Cod fiscal 2016 va furnizeaza la orice ora informatii sigure despre:
cota impozitului pe dividende
modul de calcul al cheltuielilor de protocol deductibile
cheltuielile cu sponsorizarea
Atentie Codul muncii a fost modificat Va oferim IN PREMIERA textul actualizat al Codului muncii cu toate modificarile scoase in evidenta pentru a fi usor de urmarit Cartea "Codul muncii republicat si actualizat la zi" se diferentiaza de alte lucrari legislative tocmai prin faptul ca aceasta contine textul actualizat al Legii nr ...
Detalii mai multe despre ghidul lansat de specialistii in contabilitate si fiscalitate >>>>
Intrebare: Buna ziua. Intrebarea mea se refera la posibilitatea obtinerii sultei( si care ar fi calea cea mai eficienta), in situatia in care creditorul a introdus actiune de partaj al bunurilor comune ale sotilor printr-o actiune oblica( numai unul dintre acestia are calitatea de debitor al acestui creditor), iar instanta judecatoreasca, in urma judecarii apelului formulat de catre sotia debitorului, caruia i se atribuise imobilul in prima instanta, a decis, prin hotarare ramasa definitiva, ca imobilul sa fie atribuit nu debitorului, cum ar fi fost firesc, astfel ca acest creditor sa il poata urmari silit, ci sotiei debitorului, cu obligarea la plata sultei corespunzatoare. Daca sotia nu intelege sa plateasca sulta, pentru ca nu doreste ori pentru ca are o intelegere cu sotul debitor, ce sanse de indestulare are creditorul si prin ce mijloc procedural? Va multumesc si va felicit pentru activitatea desfasurata pe acest site!
Raspuns: Creditorul poate executa silit sotia careia i-a fost atribuit imobilul pentru a o obliga sa plateasc... [citeste tot raspunsul aici...]