Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, a precizat despre functionarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), in cadrul intalnirii cu ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, ca tot exercitiul trebuie sa se deruleze intr-o logica de cooperare, si nu de control.
Potrivit unui comunicat al MJ postat vineri pe site-ul institutiei, ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a primit in urma cu o zi vizita ambasadorul Frantei in Romania, Philippe Gustin.
"Ambasadorul a tinut sa sublinieze excelenta cooperare judiciara dintre cele doua state. Astfel, in cadrul discutiilor pe care le-a purtat cu magistratii francezi, acestia si-au manifestat aprecierea fata de profesionalismul colegilor romani. In ultimii ani, numarul comisiilor rogatorii a crescut substantial. In egala masura, a fost apreciata si activitatea magistratilor de legatura din cele doua state. Cu privire la functionarea MCV, oficialul francez a precizat ca tot exercitiul trebuie sa se deruleze intr-o logica de cooperare si nu de control. Ultimul raport a marcat o serie de progrese fata de Raportul din vara, iar acest trend trebuie pastrat de autoritatile romane", se arata in comunicatul MJ.
Sursa citata precizeaza ca, in acest context, ministrul Justitiei a sustinut ca o implicare mai mare a Comisiei Europene si a statelor membre UE, in virtutea laturii de cooperare, "ar aduce plus valoare activitatii institutiilor din Romania cu atributii in indeplinirea obiectivelor MCV".
Cu privire la intrarea in vigoare a codurilor, oficialul roman a prezentat masurile luate pana in prezent si cele prefigurate pentru anul acesta.
In cadrul discutiilor referitoare la modificarea anumitor dispozitii din coduri prin legile de punere in aplicare, interlocutorii au fost de acord ca acestea sunt necesare, avand in vedere ca Dreptul este o materie in continua evolutie.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<