Recent am anuntat ca societatile infiintate in baza Legii nr. 31/1990 vor putea distribui trimestrial dividende ce provin din profitul exercitiului financiar in curs.
Va prezentam acum lucrarea Impozitarea dividendelor!
A intrat in vigoare Legea nr. 163/2018 care da posibilitatea actionarilor si asociatilor sa incaseze mai rapid dividendele platite de catre companii - anume trimestrial, nu doar la sfarsitul anului, dupa aprobarea situatiilor financiare!
Iar asta inseamna un avantaj fiscal important pentru patroni: ei vor putea obtine trimestrial bani sub forma de dividende si nu vor mai fi nevoiti sa se angajeze in propriile firme si sa isi plateasca salarii impozitate mult mai dur!
Va reamintim:
A incasa trimestrial dividende este mult mai avantajos!
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
...Click AICI pentru detalii complete!<<
Visul actionarilor de a retrage de mai multe ori pe an bani din casierie a devenit realitate!
Da, conform Legii nr. 163/2018, dividendele catre actionari/asociati se pot plati trimestrial, si nu doar o data pe an, asa cum era pana acum!
Altfel spus, patronii au posibilitatea sa culeaga de mai multe ori pe an roadele capitalului investit in firma, asa cum si angajatii firmei primesc lunar salariul pentru activitatea depusa in luna precedenta, si nu o data pe an.
De retinut:
1. Repartizarea trimestriala a dividendelor se face in limita profitului contabil net realizat trimestrial din care se scad pierderile reportate si sumele repartizate la rezerve. Regularizarea diferentelor rezultate din distribuirea anticipata urmeaza sa se realizeze prin situatiile financiare anuale.
2. Dividendele repartizate si platite in plus in cursul anului se restituie in termen de 60 de zile de la data aprobarii situatiilor financiare anuale. Obligatia de restituire intervine pentru persoanele care au incasat dividende trimestrial, iar conducerea societatii are sarcina de a urmari recuperarea acestor sume si de dispune masurile care se impun in acest scop.
3. Consituie infractiune fapta de a incasa si de a plati dividende din beneficii fictive ori care nu puteau fi distribuite, in lipsa situatiilor financiare preliminare sau a situatiilor financiare anuale.
Detalii complete gasiti pe CD-ul Impozitarea dividendelor in 2018.
...Click AICI pentru detalii complete!<<
Va prezentam cel mai util material despre noutatile aduse de O.U.G. nr. 18 privind dividendele!
CD-ul Impozitarea dividendelor in 2018 explica in detaliu toate aspectele practice legate de distribuirea si plata dividendelor. Ofera solutii impecabile pentru cele mai frecvente si controversate probleme create de O.U.G. nr. 18 si prezinta situatii 100% reale care, abordate in mod nepotrivit, pot avea consecinte grave!
Nu uitati, aplicarea gresita a prevederilor Codului fiscal si mai ales a legislatiei privind disciplina financiar-valutara in legatura cu plata in numerar a dividendelor atrage dupa sine:
CD-ul Impozitarea dividendelor in 2018 este realizat de un reputat profesionist – dl. Ionut Jinga, consultant fiscal, specialist in probleme de procedura fiscala, TVA, impozit profit, impozit venit si contributii sociale obligatorii, specialist in contabilitate financiara si de gestiune.
...Click AICI pentru detalii complete!<<
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri