Marti, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, noteaza Agerpres.
Proiectul de lege a fost adoptat pe data de 15 aprilie de catre plenul Camerei Deputatilor.
In data de 22 aprilie, actul normativ a fost contestat de PNL la Curtea Constitutionala a Romaniei, liberalii sustinand faptul ca legea incalca mai multe principii constitutionale.
Acestea vizau dreptul la proprietate, accesul liber si neingradit la justitiei, obligativitatea respectarii legilor in vigoare.
In data de 17 iunie, premierul Victor Ponta a transmis o scrisoare catre Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale. Premierul cerea acestuia sa dispuna masurile corespunzatoare pentru ca decizia CCR privind legea insolventei "sa produca efectele legale".
"Netransmiterea catre Presedintele Romaniei a deciziei Curtii Constitutionale prin care s-a respins exceptia de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, inclusiv a considerentelor deciziei, este de natura sa genereze neincasarea unor venituri considerabile de catre bugetul de stat", se arata in scrisoarea premierului, citat de Agerpres.
Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei a declarat ca, asa cum prevad dispozitiile legale, termenul de redactare a actului jurisdictional este de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avem urmatoarea situatie: la depunerea dosarului de recuperare a concediilor medicale avem lipsa 2 medicale pierdute. Ca solutionare, vrem sa stim, daca cele doua medicale vor fi duse in copie la medicul emitent si completate de acesta cu ,,Duplicat,,, parafa si semnatura, putem depune dosarul pentru recuperare fara a intampina probleme?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem urmatoarea speta: Asupra venitului salarial unui angajat exista 4 decizii de executare silita. Toate cele 4 titluri executorii sunt dispuse de catre executori judecatoresti si reprezinta credite bancare. Credit 1= sold de retinut 1000 lei Credit 2= sold de retinut 5000 lei Credit 3 = sold de retinut 7000 lei Credit 4= sold de retinut 8000 lei Va rugam sa ne spuneti care este varianta corecta de calcul a retinerilor din salariu. 1.In cazul in care exista doua sau mai multe titluri executorii...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<