Marti, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, noteaza Agerpres.
Proiectul de lege a fost adoptat pe data de 15 aprilie de catre plenul Camerei Deputatilor.
In data de 22 aprilie, actul normativ a fost contestat de PNL la Curtea Constitutionala a Romaniei, liberalii sustinand faptul ca legea incalca mai multe principii constitutionale.
Acestea vizau dreptul la proprietate, accesul liber si neingradit la justitiei, obligativitatea respectarii legilor in vigoare.
In data de 17 iunie, premierul Victor Ponta a transmis o scrisoare catre Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale. Premierul cerea acestuia sa dispuna masurile corespunzatoare pentru ca decizia CCR privind legea insolventei "sa produca efectele legale".
"Netransmiterea catre Presedintele Romaniei a deciziei Curtii Constitutionale prin care s-a respins exceptia de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, inclusiv a considerentelor deciziei, este de natura sa genereze neincasarea unor venituri considerabile de catre bugetul de stat", se arata in scrisoarea premierului, citat de Agerpres.
Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei a declarat ca, asa cum prevad dispozitiile legale, termenul de redactare a actului jurisdictional este de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<