Marti, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, noteaza Agerpres.
Proiectul de lege a fost adoptat pe data de 15 aprilie de catre plenul Camerei Deputatilor.
In data de 22 aprilie, actul normativ a fost contestat de PNL la Curtea Constitutionala a Romaniei, liberalii sustinand faptul ca legea incalca mai multe principii constitutionale.
Acestea vizau dreptul la proprietate, accesul liber si neingradit la justitiei, obligativitatea respectarii legilor in vigoare.
In data de 17 iunie, premierul Victor Ponta a transmis o scrisoare catre Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale. Premierul cerea acestuia sa dispuna masurile corespunzatoare pentru ca decizia CCR privind legea insolventei "sa produca efectele legale".
"Netransmiterea catre Presedintele Romaniei a deciziei Curtii Constitutionale prin care s-a respins exceptia de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, inclusiv a considerentelor deciziei, este de natura sa genereze neincasarea unor venituri considerabile de catre bugetul de stat", se arata in scrisoarea premierului, citat de Agerpres.
Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei a declarat ca, asa cum prevad dispozitiile legale, termenul de redactare a actului jurisdictional este de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori unul este si asociatul unic ce tin de obiectul de activitate al societatii transport alternativ-Bolt fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<