Marti, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, noteaza Agerpres.
Proiectul de lege a fost adoptat pe data de 15 aprilie de catre plenul Camerei Deputatilor.
In data de 22 aprilie, actul normativ a fost contestat de PNL la Curtea Constitutionala a Romaniei, liberalii sustinand faptul ca legea incalca mai multe principii constitutionale.
Acestea vizau dreptul la proprietate, accesul liber si neingradit la justitiei, obligativitatea respectarii legilor in vigoare.
In data de 17 iunie, premierul Victor Ponta a transmis o scrisoare catre Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale. Premierul cerea acestuia sa dispuna masurile corespunzatoare pentru ca decizia CCR privind legea insolventei "sa produca efectele legale".
"Netransmiterea catre Presedintele Romaniei a deciziei Curtii Constitutionale prin care s-a respins exceptia de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, inclusiv a considerentelor deciziei, este de natura sa genereze neincasarea unor venituri considerabile de catre bugetul de stat", se arata in scrisoarea premierului, citat de Agerpres.
Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei a declarat ca, asa cum prevad dispozitiile legale, termenul de redactare a actului jurisdictional este de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<