Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost publicat anuntul cu privire la transmiterea materialelor documentare catre membrii Comisiei Permanente si ai Consiliului UNBR in vederea lucrarilor din 4-7 septembrie 2014.
Iata care sunt problemele de actualitate care vizeaza profesia de avocat, propuse spre dezbatere, conform anuntului publicat pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania:
- Efectele hotararii CJUE privind cauzele conexate C-58/13 si C-59/13, in contextul finalizarii de catre Comisia Permanenta a lucrarilor privind aprobarea sau respingerea participarii la examenul de admitere in profesia de avocat a unor absolventi de drept din alte state;
- Contributia UNBR la bugetul CCBE;
- Participarea la programul „Find -A-Lawyer” al CCBE in parteneriat cu Comisia Europeana;
- Proiectul Marii biblioteci juridice cu acces gratuit (www.lagbd.org);
- Proiectul privind amendamente la acte normative ce reglementeaza profesia de avocat;
- Propunere privind unele completari ale Legii nr. 51/1995;
- Proiectul Protocolului privind stabilirea remuneratiilor cuvenite avocatilor pentru furnizarea serviciilor de asistenta judiciara in materie penala, pentru prestarea, in cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistenta judiciara si/sau reprezentare ori de asistenta extrajudiciara, precum si pentru asigurarea serviciilor de asistenta judiciara privind accesul international la justitie in materie civila si cooperarea judiciara internationala in materie penala
- Raport de activitate privind asistenta judiciara aferent perioadei mai-august 2014.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<