UNBR anunta apelul la candidaturi pentru participarea la sesiunile transnationale de pregatire 3 si 4 dedicate, prima anti‐discriminarii si a doua dreptului penal. Sesiunile de pregatire transnationale vor avea loc la 7‐8 noiembrie 2016 in Florenta, la Institutul Universitar European si respectiv la 13‐14 decembrie 2016 in Uppsala la Universitatea din Uppsala.
Centrul pentru Cooperare Judiciara din cadrul Institutului Universitar European in colaborare cu partenerii sai informeaza ca proiectul finantat de Programul Drepturi Fundamentale & Cetatenie al Comisiei Europene "ACTIONES ‐ Active Charter Training through Interaction Of National ExperienceS” a demarat la 1 noiembrie 2015.
in cadrul Proiectului vor avea loc cinci sesiuni transnationale de pregatire in care vor fi implicati judecatori si avocati din cele 7 state partenere precum si din alte state membre si instantele la nivel european. Scopul sesiunilor de formare transnationale este de a imbunatati cunostintele in ceea ce priveste domeniul de aplicare si punerea in aplicare a Cartei drepturilor fundamentale , precum si de a promova potentialul pe care acest dialog judiciar il prezinta pentru judecatorii si avocatii nationali. Aceste obiective vor fi atinse printr‐o analiza a drepturilor fundamentale selectate, care vor fi abordate in cadrul evenimentelor de instruire transnationale. Fiecare dintre evenimente vor fi deschise pentru 30 ( treizeci ) de participanti.
Uniunea Nationala a Barourilor din Romania va selecta dintre candidaturile depuse cate 2 (doi) avocati nationali pentru fiecare eveniment, contribuind astfel cu zece (10) avocati in total (pentru toate cele 5 ateliere de lucru transnationale).
Candidatii interesati sunt invitati sa depuna urmatoarele documente pana la 11 iulie 2016 la adresele de email unbr@unbr.ro si actiones@unbr.ro:
1. CV complet in limba engleza;
2. Dovada competentelor lingvistice pentru limba engleza (certificate, publicari originale in limba
engleza, dovada absolvirii de cursuri universitare in limba engleza s.a.);
3. O scurta scrisoare de motivatie, redactata in limba engleza, in care sa se explice care este ratiunea pentru depunerea candidaturii, care sunt beneficiile pe care el/ea considera ca le‐ar primi din partea
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Cartea verde a contabilitatii
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Candidatii vor fi anuntati cu privire la rezultatul procesului de selectie la 25 iulie 2016.
Procesul de selectie
Procesul de selectie va identifica participantii care vor contribui efectiv si substantial la diseminarea rezultate proiectului.
Astfel, candidatilor le sunt cerute urmatoarele:
1. Sa aiba cunostinte foarte bune de limba engleza. Candidatii vor trebui sa inteleaga excelent materialele scrise si prezentarile orale, dupa cum vor trebui si sa participe activ la dezbaterile scrise sau orale in limba engleza.
2. Sa aiba cunostinte si experienta generale cu privire la topicul sesiunii de pregatire.
Selectia va fi efectuata cu respectarea urmatoarelor criterii:
a. Principiul participarii unice: in principiu, nici un participant nu poate lua parte la mai mult de un atelier de pregatire. in cazuri exceptionale, abateri de la acest principiu constituie obiectul unei permisiuni exprese acordata de Centrul de Resurse Juridice al Institutului Universitar European.
b. Reprezentativitate interdisciplinara: organizatiile participante trebuie sa asigure pe cat posibil reprezentarea egala a avocatilor care profeseaza in domeniului dreptului civil, penal si administrativ. Combinarea acestor trei categorii va depinde de subiectul fiecarui atelier de lucru.
c. Echilibru intre femei si barbati in randul participantilor: este de dorit asigurarea unui echilibru intre femei si barbati in randul participantilor
d. Echilibru cu privire la varsta: este de dorit asigurarea unui echilibru intre participantii cu varste diferite
e. Reprezentare geografica: Distributia geografica va fi luata in considerare, in scopul de a selecta participanti care profeseaza in zone si regiuni diferite, in cadrul Statelor participante.
f. Nationalitate: daca sunt disponibile, vor fi luate in considerare si candidaturi exprimate de persoane cu alte nationalitati decat cea Romana, cu conditia ca avocatii sa profeseze in societati (internationale) de avocatura, care sa aiba punct de lucru in Romania.
Participantilor le este cerut sa acorde timpul necesar acestui proiect. Daca vor fi selectati, candidatii trebuie sa se angajeze ca vor lua parte la toate sesiunile atelierului de lucru pentru care au fost selectati. De asemenea, li se va cere sa se pregateasca pentru atelierul de lucru prin lecturarea materialelor in avans. Candidatii nu au obligatia de a fi participat la programe de formare similare, inainte , dupa cum nici participarea recenta la programe de formare similare, nu ii impiedica sa fie selectati.
Candidatii selectati trebuie sa cunoasca materialele distribuite, precum si sa fie gata sa se angajeze la participarea activa in cadrul atelierului si activitatile ulterioare ale acestuia.
Sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri