Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Propunere legislativa pentru modificarea regimului conflictelor de munca
Legislatia privind conflictele de munca s-ar putea modifica in mod drastic in urmatoarea perioada de timp. La Senat este in acest moment inregistrata o propunere legislativa care ar putea sa modifice in mod consistent legislatia referitoare la conflictele de munca.
Se urmareste ca la data intrarii in vigoare a prezentei legi sa se abroge prevederile art. 154 - 216 din Legea nr. 62/2011, a dialogului social.
Potrivit expunerii de motive, prezentul proiect de lege urmareste recunoasterea legala si reala a dreptului salariatilor de a declansa conflicte de munca, inclusiv in formele cele mai severe ( greva). Mai mult, prezentul proiect urmareste sa realizeze o clasificare mai exacta a conflictelor prin introducerea definirii conflictelor de drepturi si a conflictelor de interese.
Prin intermediul acestei propuneri legislative se doreste si mentinerea si impartirea in conflicte colective si individuale de munca, insa cu anumite precizari importante:
Conflictele de interese pot fi doar colective (rezultate a conflictul de munca generat de declansarea, desfasurarea si incheierea negocierii colective) si nu individuale.
Prevederile de mai sus nu se aplica in acest moment. Este o propunere legislativa care are nevoie de aprobare din partea deputatilor si publicata in Monitorul Oficial pentru a-si produce efectele. Va tinem la curent cu noutati pe aceasta tema.
de Maria Nicutar Jurnalist de Legislatia Muncii, Afaceri si HR
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract. vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum... vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru... vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Data aparitiei: 29 Septembrie 2015
Votati articolul "Propunere legislativa pentru modificarea regimului conflictelor de munca": Rating: Nota: 5 din 5 din 2 voturi