Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Propunerile Parlamentului pentru functia de judecator CCR

Propunerile Parlamentului pentru functia de judecator CCR
Au fost anuntate propunerile Parlamentului pentru functia de judecator CCR. Senatul a propus-o pe Iulia Scantei, nominalizata PNL. Aceasta o va inlocui in Curtea Constitutionala pe Mona Pivniceru. Bogdan Licu este propunerea din partea Camerei Deputatilor si este propus de PSD pentru functia de judecator CCR.

Senatorii au decis ca propunerea lor pentru functia de judecaror al Curtii Constitutionale a Romaniei sa fie Iulia Scatei (PNL). Aceasta a primit 76 de voturi "pentru" si 34 "impotriva".Camera Deputatilor a decis ca propunerea lor sa fie Bogdan Licu, votat de 208 deputati.

Pe langa Bogdan Licu propus de PSD au mai fost supusi votului si Cristi Danilet, propus de USR si Ioan Sabau-Pop, propunerea AUR. Acestia facand parte din propunerea Camerei Deputatilor.

Noul judecator al CCR trebuie numit cu cel putin o luna inainte de incetarea mandatului magistratului predecesor.

Fostul consilier prezidential Peter Eckstein-Kovacs a fost propus de USR, insa a primit doar 22 de voturi "pentru" si 88 "impotriva". Fostul deputat PNTCD, Radu Ghidau a fost propusul din partea AUR, insa a primit doar 12 voturi "pentru" si 98 "impotriva". Functia Monei Pivniceru va fi preluata de Iulia Scantei.

Iulia Scatei a tinut sa multumeasca si iesenilor datorita implicarii lor in alegerea ei de parlamentar. „Va multumesc pentru votul dumneavoastra de astazi, un vot onorant si un vot care ma obliga. Ma obliga sa continui ceea ce am facut vreme de sase ani, sa apar drepturi si libertati aici, in Senatul Romaniei, cu votul iesenilor acordat in doua randuri, in 2016 si in 2020. De data aceasta prin votul dumneavoastra, prin increderea dumneavoastra si cu sprijinul Partidului National Liberal, care m-a propus pentru aceasta onoranta functie de judecator constitutional, imi voi folosi si voi exercita atributiile de judecator constitutional pentru a merge mai departe in ceea ce priveste consolidarea democratiei constitutionale in Romania, pentru ca Romania sa ramana membru cu drepturi depline parte a lumii libere si a comunitatii euro-atlantice”, a spus dupa anuntarea rezultatului Iulia Scantei. Nu este o incetare a mandatului meu de reprezentativitate pe care ei mi l-au acordat. Voi sa ii reprezint si pe ei acolo unde voi fi imi voi exercita mandatul de judecator constitutional, aparandu-le drepturile si libertatile potrivit Constitutiei, cu buna credinta si cu priceperea juridica pe care mi-o cunosc”, a transmis Iulia Scantei.

Bogdan Licu a tinut sa precizeze experienta sa in Ministerul Public, alaturi de multumi pentru votul ce l-a adus in functia de judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei. "Vreau sa va spun tuturor ca este o onoare pentru mine sa fiu aici, in fata dumneavoastra. Despre mine pot sa va spun ca sunt magistrat, am o vechime de peste 25 de ani in magistratura, am parcurs aproape toate etapele profesionale in cadrul Ministerului Public, de la procuror cu functie de executie pana la prim-adjunct al procurorului general. In doua situatii am fost si procuror general interimar, in anul 2016 pentru trei luni si in anul 2019 pentru 10 luni. Am fost si membru al Consiliului Superior al Magistraturii, vicepresedinte la CSM si sunt pregatit sa preiau mandatul de judecator la Curtea Constitutionala", a afirmat Bogdan Licu, potrivit Agerpres.

Curtea Constitutionala din Romania este compusa din noua judecatori, numiti pentru un mandat de noua ani. Acesta nu poate fi prelungit sau innoit. Cei noua judecatori sunt numiti de Camera Deputatilor, Senat si presedintele Romaniei, fiecare alegand cate trei judecatori.

Bianca Tila
de Bianca Tila

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Propunerile Parlamentului pentru functia de judecator CCR":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI