Intre Consiliul Superior al Magistraturii si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a fost incheiat un Protocol de Colaborare.
Demersul celor doua institutii, concretizat in Protocolul convenit, a fost initiat avand in vedere interesul reciproc pentru conlucrarea in scopul informarii corecte a consumatorilor de asigurari si a persoanelor prejudiciate ca urmare a accidentelor de circulatie.
Cele doua institutii vor coopera in directia cresterii increderii publice in sistemul judiciar si in serviciile de asigurare oferite de societatile de asigurare aflate sub controlul si supravegherea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Protocolul prevede un sustinut schimb de informatii cu privire la sesizarile primite de institutiile semnatare din partea magistratilor in ceea ce priveste conduita profesionala a societatilor de asigurare sau a reprezentantilor acestora, precum si referitor la conduita procesuala a magistratilor in raporturile cu societatile de asigurare sau cu reprezentantii acestora. In acest sens, partile semnatare se obliga reciproc sa transmita cu promptitudine datele sau informatiile solicitate necesare realizarii obiectivelor colaborarii.
In vederea realizarii obiectivelor propuse in Protocol, partile vor organiza intalniri, reuniuni, seminarii avand ca teme regularizarea pe cale amiabila a pretentiilor de despagubire formulate de persoanele care au suferit prejudicii morale ca urmare a vatamarii corporale sau decesului rezultat in urma producerii accidentelor de autovehicule, precum si alte probleme de interes comun.
Protocolul a fost semnat, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, de catre doamna judecator Alina Nicoleta Ghica, Presedintele Consiliului, si, din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, de domnul Daniel George Tudor, Presedintele Comisiei.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Conform prevederilor art. 78 alin. 22-24 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, companiile cu peste 50 de angajati au obligatia de a prezenta catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca o cerere scrisa, precum si dovada transmiterii acesteia catre organizatiile nonguvernamentale de la alin. 22, pentru a comunica posturile vacante adecvate ocuparii de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem o salariata nascuta in februarie 1959, pentru care am inchis contractul de munca la data de 21.06.2023, conform art. 56 alin. 1 lit. c. I-am facut un nou contract pe durata determinata de un an, pe care l-am prelungit pentru inca un an, pana la data de 31.08.2025. Putem sa mai prelungim contractul acestei salariate si, daca da, pentru cat timp?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Referitor la fondul de handicap, am primit raspunsul anterior de la dvs, in care ne-ati transmis ca incepand cu acest an, angajtorii care au posturi vacante adecvate ocuparii de catre persoanele cu dizabilitati trebuie sa solicit printr-o cerere sprijinul ONG urilor care presteaza asfel de servicii. Intrebarea este, daca nu avem posturi vacante potrivite pentru angajarea persoanelor cu dizabilitati, trebuie sa facem dovada ca nu avem? Pentru angajatii cu handicap de anul trecut, inteleg ca...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<