La sediul Consiliului Superior al Magistraturii a avut loc ceremonia semnarii Protocolului Trilateral de Colaborare convenit intre Ministerul Afacerilor Externe, Consiliul Superior al Magistraturii si Institutul European din Romania.
Demersul celor trei institutii, concretizat in Protocolul semnat astazi, a fost initiat in vederea realizarii unei baze comune de date care sa cuprinda traducerea si revizia in limba romana a jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului. Astfel, colaborarea permanenta a institutiilor semnatare va permite unificarea formelor de traducere a hotararilor CEDO, fapt ce va facilita accesul la jurisprudenta Curtii atat pentru magistrati, cat si pentru orice persoana interesata.
Hotararile CEDO, traduse si revizuite in limba romana, vor fi publicate pe site-urile web oficiale ale Partilor semnatare, precum si in „Monitorul Oficial al Romaniei”.
Colaborarea intre cele trei institutii va avea in vedere, deopotriva, elaborarea, publicarea si distribuirea catre magistrati si alte categorii de persoane interesate a unor culegeri, sinteze si alte materiale documentare avand continut de informare cu privire la jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, precum si organizarea de mese rotunde, dezbateri si conferinte pe aceeasi problematica.
Protocolul a fost semnat, din partea Ministerului Afacerilor Externe, de doamna Carmen Ciuta, Agentul Guvernamental pentru CEDO, din partea Institutului European din Romania, de doamna Gabriela Dragan, Director general, si, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, de domnul judecator Horatius Dumbrava, Presedintele Consiliului.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un SRL platitor de impozit pe venit microintreprindere are 2 angajati, unul fiind asociat unic si administrator. Se doreste acordarea pensiei facultative de 400 eur/an la fiecare angajat. Cum se opereaza acest lucru in Saga? Cum apare in D112? ce trebuie sa stiu din punct de vedere fiscal? Pensia va fi platita de angajator, nu de salariat.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<