Procesele de reforma pe care le parcurg sistemele judiciare din Romania si din Turcia a fost una dintre temele abordate in cadrul intalnirii dintre ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si omologul sau din Republica Turcia, Sadullah Ergin.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, la intalnirea de marti a luat parte si ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Omur Solendil, si au fost dezbatute si probleme legate de administrarea penitenciarelor, precum si aspecte ale cooperarii judiciare bilaterale, in materie civila si penala.
"In acest context, a fost exprimata disponibilitatea partii romane de a impartasi omologilor turci din experienta dobandita in procesul de modernizare a sistemului judiciar in cadrul procesului de aderare si integrare in Uniunea Europeana", se arata in comunicat.
Cei doi ministri au reafirmat dorinta reciproca pentru dezvoltarea relatiilor de colaborare intre cele doua tari, in plan general si in domeniul justitiei, in special, pe probleme de interes comun.
Vizita oficiala in Romania a demnitarului turc a fost prilejuita de participarea, in calitate de co-presedinte al partii turce la cea de-a 26-a sesiune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de Cooperare Economica si Tehnica Romania-Turcia, eveniment organizat de Ministerul Economiei.
Din delegatia condusa de ministrul turc al Justitiei au mai facut parte Adnan Boynukara - consilier in cadrul ministerului, Emine Şendil - director general adjunct la Departamentul Acorduri din cadrul Ministerului Economiei, Levent Kurt - director general adjunct la Ministerul Justitiei, Departamentul Drept International si Afaceri Externe.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<