Nu mai putin de 2.350 de familii de romani au divortat la Starea Civila sau la notar, in mai putin de patru luni. Asa arata datele Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor - date centralizate in perioada 3 ianuarie 2011 (cand a intrat in vigoare Legea „Micii Reforme in justitie) - 30 aprilie 2011.
Legea „Micii Reforme” permite „divortul prin acordul sotilor pe cale administrativa sau procedura notariala, daca acestia sunt de acord cu desfacerea casatoriei si nu au copii minori nascuti din casatorie sau adoptati in timpul casatoriei”.
In baza acestei legi, „in perioada 03.01-30.04.2011, in Registrul unic al certificatelor de divort tinut in actualitate de catre Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date au fost inregistrate si eliberate 2.350 certificate de divort, astfel: 2.037 in mediul urban, din care 616 certificate in municipiul Bucuresti, si 313 in mediul rural”, au comunicat oficialii Directiei.
Potrivit acestora, cele mai multe cupluri divortate (851 de certificate de divort) au intre 30 si 40 de ani, urmate de cuplurile cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani (485 de certificate de divort eliberate) si de cele cu varste curpinse intre 20 si 30 de ani (460 de certificate eliberate).
Ultimele locuri in „topul” divorturilor sunt ocupate de cuplurile cu varste cuprinse intre 50 si 60 de ani (395) si de cele peste 60 de ani (158).
Doar cuplurile foarte tinere, cu varste sub 20 de ani, nu se inghesuie sa divorteze, de pe 3 ianuarie, fiind inregistrat la Starea Civila doar un singur astfel de divort.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<