Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulamentul-cadru de Organizare si Functionare a Centrelor Teritoriale ale INPPA

HOTARAREA NR. 2
privind adoptarea Regulamentului - cadru de Organizare si Functionare a Centrelor Teritoriale ale Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor


In conformitate cu dispozitiile art. 311 alin. (4) din Statutul profesiei de avocat (publicat in Monitorul Oficial nr. 898 din 19 decembrie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare),

in temeiul dispozitiilor art. 4, art. 14 si art. 15 alin (1) lit. i) din Statutul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor astfel cum a fost modificat prin Hotararea nr. 390/31.03.2012 a Consiliului UNBR, in acord cu prevederile art. 14 si art. 18 alin. (1) lit. i) din Regulamentul de Organizare si Functionare al INPPA,

Consiliul de Conducere al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, intrunit in sedinta din 11-12 mai 2012,

HOTĂRĂŞTE:

Art. 1. – Se aproba Regulamentul-cadru de Organizare si Functionare a Centrelor Teritoriale ale INPPA care constituie Anexa nr. 1 la prezenta Hotarare.

Art. 2. – Directorul INPPA va asigura aducerea la cunostinta publica a Regulamentului-cadru de Organizare si Functionare a Centrelor Teritoriale ale I.N.P.P.A.. Regulamentul-cadru de Organizare si Functionare a Centrelor Teritoriale ale I.N.P.P.A. se va comunica U.N.B.R., centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. si se va publica pe pagina de internet a I.N.P.P.A..

PREŞEDINTE AL CONSILIULUI DE CONDUCERE AL INPPA,
Av. dr. Gheorghe FLOREA

ANEXA NR. 1 la HOTĂRÂREA NR. 2 privind adoptarea Regulamentului ‐ cadru de Organizare si Functionare a Centrelor Teritoriale ale Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor

REGULAMENTUL – CADRU DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A
CENTRELOR TERITORIALE ALE I.N.P.P.A.

Capitolul I
Infiintarea centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A.

Art. 1. - (1) Centrele teritoriale se pot infiinta pe langa barourile ce isi au sediul, de regula, in localitatile unde functioneaza curtile de apel, exclusiv in ratiunea apropierii institutiei responsabile de pregatirea profesionala initiala si continua a avocatilor de zona in care avocatii isi desfasoara activitatea profesionala. Activitatea I.N.P.P.A. este unitara in ceea ce priveste durata cursurilor de pregatire profesionala initiala, programa analitica, modalitatile de examinare, criteriile de evaluare, domeniile de interes pentru pregatirea profesionala continua.
(2) In circumscriptia unei curti de apel, poate fi infiintat un singur centru teritorial, cu conditia sa dispuna de resurse umane si logistica pentru ducerea la indeplinire a scopului si obiectivelor prevazute in Statutul profesiei de avocat precum si in Statutul I.N.P.P.A..
(3) Pentru infiintarea unui centru teritorial se incheie protocoale de asociere intre barourile din circumscriptia aceleiasi curti de apel, cu respectarea Statutului si Regulamentului I.N.P.P.A. si a prevederilor Regulamentului ‐ cadru de organizare si functionare a Centrelor teritoriale ale INPPA. Un centru teritorial poate cuprinde si barouri din afara razei teritoriale a unei curti de apel. Asocierea dintre aceste barouri si centrul teritorial se face prin incheierea de protocoale de asociere.
(4) Activitatea I.N.P.P.A. are vocatie teritoriala generala. De asemenea, I.N.P.P.A. asigura si activitatea de centru teritorial pentru barourile de pe raza Curtii de Apel Bucuresti si a curtilor de apel invecinate acesteia.

Art. 2. - (1) Centrele teritoriale se infiinteaza prin hotarare a Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A., cu respectarea criteriilor stabilite de Consiliul U.N.B.R.
(2) Centrele teritoriale sunt dezmembraminte ale I.N.P.P.A. fara personalitate juridica.

Capitolul II
Organizarea si functionarea centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A.

Sectiunea 1
Organele de conducere ale centrelor teritoriale. Dispozitii comune

Art. 3. - (1) Organele de conducere ale centrului teritorial sunt:
a) Consiliul de Conducere al centrului teritorial, denumit in continuare Consiliul centrului teritorial;
b) Directorul Centrului teritorial.
(2) Pe langa Consiliul centrului teritorial functioneaza un Consiliu Ştiintific, cu rol consultativ.

Sectiunea a 2-a
Consiliul de Conducere

Art. 4. - (1) Activitatea centrului teritorial este coordonata de Consiliul centrului teritorial.
(2) Consiliul centrului teritorial este format din directorul centrului si un numar de membri egal cu numarul barourilor ce formeaza centrul teritorial respectiv, astfel incat fiecare barou membru al centrului sa fie reprezentat in Consiliul acestuia. Directorul centrului nu poate fi concomitent si reprezentant al unui barou, membru al centrului. Membrii Consiliului centrului teritorial sunt desemnati de Consiliul de Conducerea al I.N.P.P.A. la propunerea barourilor care alcatuiesc centrele teritoriale, dintre avocatii cu experienta in profesie, cu reputatie si prestigiu in barourile din care fac parte si in cadrul profesiei, cu experienta si rezultate notorii in activitatea de formare initiala si continua a avocatilor.
(3) Mandatul membrilor Consiliului centrului teritorial este de patru ani si poate fi reinnoit.
(4) Membrii Consiliului centrului teritorial nu pot participa la sedintele acestuia prin reprezentare.

Art. 5. - (1) Membrii Consiliului centrului teritorial au urmatoarele drepturi si indatoriri:
a) sa participe la sedintele ordinare si extraordinare ale Consiliului centrului teritorial;
b) sa participe la elaborarea unor materiale care se supun dezbaterii in cadrul sedintelor Consiliului centrului teritorial.
(2) Pentru activitatea depusa membrii Consiliului centrului teritorial pot primi o indemnizatie stabilita de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A..

Art. 6. - Atributiile principale ale Consiliului centrului teritorial sunt urmatoarele:
a) supune spre aprobare Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A. strategia de formare profesionala la inceputul profesiei si de pregatire continua la nivel de barouri;
b) propune Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A. programele pentru cursurile de formare initiala si de perfectionare profesionala a avocatilor, pe care le supune spre aprobare Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A.;
c) selecteaza membrii corpului de formatori pe baza criteriilor stabilite de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A., in vederea organizarii si desfasurarii activitatilor de formare profesionala initiala si continua in cadrul centrului teritorial;
d) organizeaza colaborarea cu consilierii coordonatori ai pregatirii profesionale din consiliul baroului pe langa care s-a infiintat centrul teritorial;
f) asigura realizarea de studii si programe de politici profesionale pe domenii, care vor sta la baza elaborarii si fundamentarii actelor organelor profesiei privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
g) aproba politica editoriala, precum si promovarea imaginii centrului teritorial, in acord cu politica generala a I.N.P.P.A.;
h) conlucreaza cu organizatii guvernamentale si neguvernamentale.
i) avizeaza propunerile elaborate de departamentele centrului, in limita atributiilor acestora, prevazute la art. 22 lit. a), art. 23 lit. a) ‐ c) si art. 24 lit. a) - c).

Art. 7. - Consiliul centrului teritorial se intruneste in sedinte ordinare, cel putin trimestrial si in sedinte extraordinare, ori de cate ori este necesar.

Art. 8. - (1) Convocarea in sedinte a Consiliului centrului teritorial se face de catre Directorul centrului teritorial.
(2) Initiativa convocarii apartine Directorului centrului teritorial sau cel putin unei treimi dintre membrii Consiliului centrului teritorial.
(3) Directorul centrului teritorial stabileste ordinea de zi si propune Consiliului centrului teritorial agenda de lucru a acestuia.
(4) In functie de ordinea de zi a fiecarei sedinte ordinare sau extraordinare, la sedintele Consiliului centrului teritorial pot fi invitate si alte persoane din cadrul autoritatilor administratiei publice centrale si locale, barouri, institutii de invatamant, organizatii non‐guvernamentale etc.

Art. 9. - (1) Pentru a fi legal constituite, la sedintele Consiliului centrului teritorial trebuie sa participe cel putin jumatate plus unu din numarul total al membrilor acestuia.
(2) Directorul centrului prezideaza sedintele Consiliului centrului teritorial. In lipsa acestuia sedintele vor fi conduse de un membru desemnat de director.
(3) Lucrarile sedintelor vor fi consemnate intr‐un proces‐verbal.

Art. 10. - (1) In indeplinirea atributiilor ce‐i revin, Consiliul centrului teritorial adopta hotarari.
(2) Hotararile Consiliului centrului teritorial se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti la sedinta. In caz de egalitate de voturi, este decisiv votul directorului centrului.
(3) Hotararile Consiliului centrului teritorial se adopta prin vot deschis si se semneaza de directorul centrului iar in lipsa, de presedintele de sedinta desemnat conform art. 9 alin. (2) teza a II-a.
(4) Consiliul poate hotari, cu votul majoritatii membrilor prezenti, ca unele hotarari sa fie adoptate prin vot secret.

Art. 11. - In scopul bunei desfasurari a activitatii Consiliului centrului teritorial si a asigurarii ducerii la indeplinire a hotararilor adoptate de acesta, directorul centrului teritorial trebuie, prin secretariatul centrului, sa asigure indeplinirea urmatoarelor masuri:
a) pregatirea materialelor care urmeaza sa fie supuse dezbaterii si aprobarii Consiliului centrului teritorial;
b) convocarea membrilor Consiliului centrului teritorial si a acelor persoane a caror prezenta este necesara;
c) asigurarea transmiterii, cu cel putin 15 zile inainte de data sedintei, catre membrii Consiliului centrului teritorial si, dupa caz, catre invitati, a ordinii de zi si a materialelor pe baza carora vor avea loc dezbaterile;
d) inregistrarea, in format electronic sau sub forma de stenograma, a lucrarilor Consiliului centrului teritorial, in baza carora secretariatul centrului teritorial va intocmi procesul‐verbal;
e) transmiterea catre sefii de departamente din cadrul centrului teritorial a sarcinilor ce le revin, ca urmare a hotararilor Consiliului centrului teritorial;
f) urmarirea modului de indeplinire, la termenele si in conditiile stabilite, a hotararilor Consiliului centrului teritorial;
g) organizarea si pastrarea arhivei Consiliului centrului teritorial, in conditiile legii.

Sectiunea a 3-a
Directorul centrului teritorial

Art. 12. - (1) Conducerea executiva a centrului teritorial este asigurata de un director numit de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A., la propunerea Directorului I.N.P.P.A., pentru un mandat de 4 ani,cu aplicarea corespunzatoare a dispozitiilor art. 4 alin. (2). Mandatul directorului centrului teritorial I.N.P.P.A. poate fi reinnoit.
(2) Pentru activitatea depusa, directorul primeste o indemnizatie stabilita de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A..

Art. 13. - Conducerea executiva a centrului teritorial este sprijinita in activitatea de conducere curenta de sefii de departamente ai centrului teritorial numiti de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A., la propunerea Consiliului centrului teritorial.

Art. 14. - (1) Directorul centrului teritorial are urmatoarele atributii principale:
a) convoaca Consiliul centrului teritorial in sedinta ordinara sau extraordinara;
b) reprezinta centrul teritorial in relatiile cu I.N.P.P.A. si cu baroul/barourile pe langa care s-a infiintat centrul teritorial;
c) elaboreaza si prezinta Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A., spre aprobare, strategia anuala de formare si perfectionare a avocatilor in cadrul centrului teritorial;
d) propune Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A. aprobarea numirii in functie a membrilor Consiliului Ştiintific si a sefilor de departamente in cadrul centrului teritorial;
e) propune Consiliului centrului teritorial premierea sau acordarea altor drepturi personalului din aparatul propriu al centrului teritorial;
f) ia masuri pentru atragerea de noi surse de finantare a activitatii centrului teritorial si asigura dezvoltarea bazei materiale a acestuia.
g) asigura conducerea curenta a activitatii centrului teritorial;
h) participa la activitatea de selectare, incadrare si promovare a personalului centrului teritorial;
i) controleaza si evalueaza periodic nivelul de realizare a atributiilor de serviciu de catre personalul centrului teritorial;
j) stabileste legaturi de colaborare cu specialisti din alte institutii, in scopul imbunatatirii activitatii de formare profesionala initiala si continua a avocatilor in cadrul centrului teritorial;
k) intocmeste si prezinta, la solicitarea directorului I.N.P.P.A., dari de seama asupra activitatii desfasurate in cadrul departamentului pentru formarea profesionala initiala, departamentului pentru formarea profesionala continua, departamentului de studii, cercetari juridice si cooperare internationala, serviciului tehnico-administrativ si de secretariat ale centrului teritorial, propunand masuri pentru imbunatatirea acesteia;
l) organizeaza controlul indeplinirii sarcinilor de catre personalul din subordine si urmareste realizarea masurilor dispuse;
m) angajeaza prin concurs organizat in conditiile legii si elibereaza din functie personalul serviciului tehnico-administrativ si de secretariat al centrului teritorial;
n) aplica, in conditiile legii, sanctiuni disciplinare personalului centrului teritorial si ia masuri pentru recuperarea prejudiciilor cauzate;
o) dispune masuri in vederea asigurarii conditiilor corespunzatoare de lucru pentru personalul centrului teritorial;
p) raspunde de buna administrare si gospodarire a bunurilor centrului teritorial;
q) urmareste elaborarea lucrarilor periodice prevazute de Regulament, precum si prezentarea sau depunerea acestora la forurile competente;
r) asigura comunicarea, catre persoanele interesate, a actelor, in termen de 30 zile de la data emiterii acestora;
s) orice alte atributii stabilite de directorul I.N.P.P.A.
(2) In exercitarea atributiilor sale, directorul centrului teritorial emite decizii.

Sectiunea a 4-a
Consiliul Ştiintific

Art. 15. - (1) Pe langa Consiliul centrului teritorial functioneaza, cu rol consultativ, un Consiliu Ştiintific.
(2) Consiliul Ştiintific al centrului teritorial este format din 3 membri, desemnati de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A., la propunerea Directorului centrului teritorial, dintre avocatii definitivi avand o reputatie profesionala nestirbita, care exercita in acelasi timp activitati si functii didactice in invatamantul juridic superior ca titulari sau cadre asociate.
(3) Mandatul membrilor Consiliului Ştiintific este de patru ani si poate fi reinnoit o singura data.
(4) Fiecare membru al Consiliului Ştiintific va avea calitatea de consultant stiintific pentru una din urmatoarele sectiuni:
a) drept privat;
b) drept public;
c) organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
(5) Pentru activitatea depusa membrii Consiliului Ştiintific primesc o indemnizatie stabilita de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A..

Art. 16. - (1) Consiliul Ştiintific al centrului teritorial realizeaza, in principal, urmatoarele activitati:
a) propune Consiliului Ştiintific al I.N.P.P.A. spre avizare planul anual de desfasurare a modulelor de pregatire, programele de studiu, precum si celelalte forme de pregatire profesionala organizate de centrul teritorial;
b) propune Consiliului Ştiintific al I.N.P.P.A. criterii de selectie a personalului de specialitate al centrului teritorial;
c) coordoneaza publicatiile stiintifice ale centrului teritorial.
(2) In exercitarea atributiilor sale, Consiliul Ştiintific emite avize cu caracter consultativ.

Art. 17. - Consiliul Ştiintific se intruneste in sedinte ordinare, lunar si in sedinte extraordinare, ori de cate ori este necesar.

Art. 18. - (1) Convocarea in sedinte a Consiliului Ştiintific se face de catre Directorul centrului teritorial.
(2) Initiativa convocarii apartine Directorului centrului teritorial.
(3) Directorul centrului teritorial propune ordinea de zi si agenda de lucru a sedintelor Consiliului Ştiintific .
(4) In functie de ordinea de zi, la sedintele Consiliului Ştiintific participa si sefii de departamente ai centrului teritorial.

Art. 19. - (1) Pentru a fi legal constituite, la sedintele Consiliului Ştiintific trebuie sa participe toti membrii acestuia.
(2) Şedintele Consiliului Ştiintific sunt conduse de presedintele Consiliului Ştiintific, ales de membrii Consiliului Ştiintific. La sedintele Consiliului Ştiintific participa Directorul centrului teritorial. La sedintele Consiliului Ştiintific pot fi invitati sefii de departamente ale Centrului teritorial.
(3) Lucrarile sedintelor vor fi consemnate intr-un proces-verbal prin grija Directorului centrului teritorial.

Sectiunea a 5-a
Departamentele si serviciile tehnico‐administrative si de secretariat

Art. 20. - Structura organizatorica a centrului teritorial este formata din trei departamente si un serviciu tehnico‐administrativ si de secretariat.

Art. 21. - (1) Centrul teritorial are urmatoarele departamente:
a) Departamentul pentru formarea profesionala initiala (la inceputul profesiei);
b) Departamentul pentru formarea profesionala continua;
c) Departamentul de studii, cercetari juridice si cooperare internationala.
(2) Fiecare departament este condus de un sef de departament desemnat de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A. la propunerea Consiliului centrului teritorial. Desemnarea sefilor de departament se face cu aplicarea prin asemanare a criteriilor prevazute la art. 4 alin. (2).

Art. 22. - Departamentul pentru formare profesionala initiala are urmatoarele atributii:
a) elaboreaza si propune spre aprobare Departamentului pentru formare profesionala initiala al I.N.P.P.A. planul anual de pregatire si programele de formare profesionala in conformitate cu strategia de formare profesionala si standardele de calificare in profesia de avocat hotarate de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A.;
b) monitorizeaza corpul de formatori din cadrul departamentului si colaboratorii externi;
c) organizeaza activitatile de pregatire initiala, potrivit programelor aprobate de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A.;

Art. 23. - Departamentul pentru formare profesionala continua are urmatoarele atributii:
a) elaboreaza si propune spre aprobare Departamentului pentru formarea profesionala continua al I.N.P.P.A. planul anual de studiu si programele de formare continua a avocatilor pe baza solicitarilor si cu concursul barourilor;
b) elaboreaza si propune spre aprobare Departamentului pentru formarea profesionala continua al I.N.P.P.A. programele de formare profesionala continua;
c) propune Departamentului pentru formarea profesionala continua al I.N.P.P.A. organizarea cursurilor de formare continua in cadrul centrului teritorial;
d) aplica cerintele standard de pregatire continua aprobate de Departamentul pentru formarea profesionala continua al I.N.P.P.A.;

Art. 24. - Departamentul de studii, cercetari juridice si cooperare internationala are urmatoarele atributii:
a) elaboreaza si propune spre aprobare Departamentului de studii, cercetari juridice si cooperare internationala al I.N.P.P.A. strategii de imbunatatire a activitatii de pregatire si perfectionare a exercitarii profesiei de avocat;
b) propune Departamentului de studii, cercetari juridice si cooperare internationala al I.N.P.P.A. organizarea de manifestari stiintifice de promovare a profesiei de avocat;
c) propune Departamentului de studii, cercetari juridice si cooperare internationala al I.N.P.P.A. stabilirea unor relatii de colaborare cu alte institutii similare sau institutii de formare in alte profesii juridice din tara si din strainatate;
d) promoveaza activitatea si imaginea centrului teritorial prin publicatii si alte actiuni cu caracter profesional;
e) implementeaza programele cu finantare internationala aprobate de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A..

Art. 25. - Serviciul tehnico‐administrativ si de secretariat are urmatoarele atributii:
a) realizeaza si asigura activitatile curente de secretariat;
b) administreaza bunurile centrului teritorial;
c) gestioneaza resursele umane;
d) gestioneaza sistemele informatice si de comunicatii.

Art. 26. - (1) Şefii de departamente si seful serviciului tehnico‐administrativ si de secretariat au urmatoarele atributii:
a) coordoneaza, organizeaza, indruma si raspund de activitatea compartimentului pe care il conduc, in care scop stabilesc pentru personalul din subordine, prin fisa postului, atributiile si sarcinile concrete, precum si cele specifice ce le revin din prezentul Regulament;
b) stabilesc obiectivele si intocmesc programele de activitate ale compartimentelor, pe care le prezinta spre aprobare in mod ierarhic si urmaresc indeplinirea in bune conditii a obiectivelor din aceste programe;
c) asigura repartizarea echilibrata a sarcinilor personalului din subordine;
d) urmaresc si raspund de elaborarea corespunzatoare si in termenele stabilite a proiectelor, studiilor, analizelor, informarilor, rapoartelor si celorlalte lucrari sau actiuni cuprinse in programul de activitate sau dispuse de conducerea centrului teritorial;
e) verifica, semneaza sau avizeaza lucrarile din compartimentele pe care le coordoneaza;
f) participa la elaborarea efectiva a unor lucrari de complexitate sau importanta deosebita;
g) urmaresc si verifica activitatea profesionala a personalului din cadrul compartimentelor pe care le conduc;
h) organizeaza si asigura perfectionarea pregatirii profesionale a personalului din cadrul compartimentului;
i) contribuie la gospodarirea bunurilor centrului teritorial;
j) urmaresc respectarea normelor de conduita si disciplina de catre personalul din subordine si propun masurile adecvate;
k) semneaza, potrivit competentelor stabilite pe linie ierarhica, lucrarile si corespondenta realizata in cadrul compartimentului respectiv;
l) prezinta propuneri privind relatiile cu institutii si organizatii din alte tari.
(2) Şefii de departamente si seful serviciului tehnico-administrativ si de secretariat pot delega o parte din atributiile lor.

Art. 27. - Neindeplinirea atributiilor ce revin, potrivit legii si prezentului regulament, personalului centrului teritorial atrage, conform actelor normative in vigoare, raspunderea disciplinara, patrimoniala, contraventionala sau penala, dupa caz, a persoanelor vinovate.

Capitolul III
Dispozitii finale si tranzitorii

Art. 28. - (1) Pentru activitatile de pregatire profesionala initiala si continua, centrul teritorial percepe participantilor taxe sau alte sume.
(2) Cuantumul taxelor de participare si a tarifelor percepute se stabileste pe baza hotararilor adoptate de Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A..

Art. 29. - Membrii corpului de formatori vor fi remunerati pentru activitatea desfasurata in cadrul centrului teritorial in conditiile stabilite prin hotarare a Consiliul de Conducere al I.N.P.P.A..

Art. 30. - (1) Protocoale de colaborare incheiate pana in prezent intre centrele teritoriale ale I.N.P.P.A. aflate in functiune la data aprobarii prezentului Regulament si barouri cu sediul situat pe raza teritoriala a altor curti de apel decat cele pe raza teritoriala a carora sunt situate sediile barourilor asociate in cadrul Centrului I.N.P.P.A. raman in vigoare. In cazul asocierilor avute in vedere de art. 1 alin. (3), teza a doua, asocierea are efecte cu privire la participarea reprezentantului baroului asociat in consiliul de conducere al centrului teritorial INPPA.
(2) Centrul teritorial va avea sediu, cont bancar, cod de identificare fiscala si arhiva distincte de cele ale I.N.P.P.A..

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 18 Mai 2012
Votati articolul "Regulamentul-cadru de Organizare si Functionare a Centrelor Teritoriale ale INPPA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016